Pelji me na luno

MMC Film, 18. julij ― V času vseprisotnih, iz dneva v dan bolj bizarnih teorij zarote se je skoraj nostalgično včasih spomniti zimzelenih klasik, na primer ideje, da Neil Armstrong in Buzz Aldrin leta 1969 v resnici nista stopila na površje Lune.

Poletje z Wimom Wendersom

Kinodvor, 17. julij ― Julija in avgusta na ogled ponujamo tri filme Wima Wendersa. Popolni dnevi so na Filmu pod zvezdami na sporedu že to nedeljo, 21. julija, potem pa avgusta sledita še dokumentarec v 3D, Anselm, in za zaključek Letnega Kinodvora na Kongresnem trgu zdaj že kultni Pariz, Teksas.

Baldwin100! Nisem tvoj zamorec in Šepet nežne ulice

Kinodvor, 15. julij ― Ob 100. obletnici rojstva ameriškega pisatelja in aktivista za državljanske pravice Jamesa Baldwina smo v avgustu na spored uvrstili dva filma. Prvi, dokumentarec Nisem tvoj zamorec, je globoko oseben, ganljiv in poetičen, a kot britev oster filmski esej, ki prikaže Ameriko skozi Baldwinove oči. Drugi, Šepet nežne ulice, pa je igrani film, posnet po njegovi knjižni predlogi, še en pretanjen in presunljiv portret temnopolte Amerike, umeščen na ulice Harlema sedemdesetih let.
še novic