Kneecap

Kneecap

MMC Gledamo, 9. avgust ― Severnoirska raperska zasedba Kneecap je, če sodimo po istoimenskem biografskem filmu, ki je po predpremieri na Filmu pod zvezdami zdaj prišel tudi na redni spored kinematografov, nastala tako rekoč po naključju.

Film pod zvezdami se je končal

Kinodvor, 6. avgust ― V soboto smo se s predpremiero filma Kneecap, ki na redni spored prihaja že v četrtek, 8. avgusta, poslovili od letnega kina na Ljubljanskem gradu. Vreme nam je bilo naklonjeno, saj si je filme na Grajskem dvorišču ogledalo več kot 15.000 gledalcev! Vsem se toplo zahvaljujemo za obisk in vas še naprej vabimo v kino.

Anselm tudi z angleškimi podnapisi

Kinodvor, 6. avgust ― Od 14. avgusta si lahko v Kinodvoru ogledate dokumentarec Anselm, v katerem nas Wim Wenders s pomočjo vrhunske 3D tehnologije odpelje na edinstveno popotovanje skozi življenje in delo Anselma Kieferja, enega najpomembnejših nemških povojnih umetnikov. Vse projekcije bodo na sporedu s slovenskimi in angleškimi podnapisi.
193: Mesec vesterna I: Kaj je vestern?

193: Mesec vesterna I: Kaj je vestern?

O.B.O.D., 6. avgust ― Stotriindevetdeseta epizoda podkasta O.B.O.D. je prva, uvodna epizoda meseca vesterna. Agenti Mito, Igor in Aljoša govorijo o svojem odnosu do žanra ter njegovih izvorih, začetkih, vzponu in propadu. Igor je kot otrok vesterne gledal z dedkom, ki so se mu smilili Indijanci in ga je neznansko motilo, da se ljudje kar pobijajo med sabo, spomni […]
še novic