Lealudvik: Dethrone (2024-08-20)

Lealudvik: Dethrone (2024-08-20)

DIVA video arhiv, 19. avgust ― Umetniški tandem Lealudvik od leta 2013 sestavljata Lea Jelenko in Matjaž Komel. Dejavna sta na področjih vizualne umetnosti, grafičnega oblikovanja in zinovske produkcije. Umetnica_k v svoji praksi raziskujeta predvsem družbene pojme in fenomene. Poleg okultizma, organiziranih religij ter črne in bele magije ju zanimajo žanri hororja, koncept ega, tabuji, spolnost, golota, intima, svoboda ter navidezne dihotomije (npr. spol, narava vs. družba). Razstava v okviru FeKK - festival kratkega f...

Letni Kinodvor na Kongresnem trgu 2024

Kinodvor, 19. avgust ― V Kinodvoru sezono kina na prostem tradicionalno zaključimo z Letnim Kinodvorom na Kongresnem trgu. Na enem osrednjih ljubljanskih trgov bomo med 26. in 29. avgustom v štirih zaporednih večerih brezplačno ponudili na ogled štiri brezčasne filmske klasike, ki so posvečene različnim obletnicam v filmu in mestu.
Konča se z nama

Konča se z nama

MMC Gledamo, 17. avgust ― Konča se z nama je v teoriji zgodba o pasteh nasilnega razmerja, v praksi pa križanec med modnim oglasom in seksi romanco o ljubezenskem trikotniku. Poanta, da je nasilna ljubezen le iluzija ljubezni, se je nekje izgubila – ali pa je sploh nikoli ni bilo.
še novic