Wim Wenders: Anselm

MMC Film, 25. avgust ― Anselm je dokumentarni portret nemškega kiparja in vizualnega umetnika Anselma Kieferja, ki ga je posnel Wim Wenders. Eden najbolj priznanih nemških režiserjev je kiparjev sodobnik, rojena sta le nekaj mesecev narazen, tik po koncu druge svetovne vojne.
Nika Jurman - Borbike (2022) Animacija/ Avtorski video

Nika Jurman - Borbike (2022) Animacija/ Avtorski video

DIVA nove pridobitve, 23. avgust ― Umetnica, ki se je v Ljubljano preselila z vasi, si mestnega življenja več ne more privoščiti. Da bi zaslužila nekaj denarja, se odpravi na prestižno zabavo, kjer se mačke iz visoke družbe ne norčujejo le iz njene umetniške ideje - zabava jih zlasti njeno vaško poreklo. Ponižana zapusti mesto in se odpravi na umetniško rezidenco na vasi, kjer bo lahko nekaj časa zastonj bivala in jedla. (Vir: Nika Jurman)
195: Mesec vesterna III: Špageti vestern

195: Mesec vesterna III: Špageti vestern

O.B.O.D., 20. avgust ― Stopetindevetdeseta epizoda podkasta O.B.O.D. je tretja epizoda meseca vesterna. Agenti Mito, Igor in Aljoša tokrat govorijo o pretežno italijanski produkciji vesternov oziroma o t. i. špageti vesternih. Igor pravi, da v špageti vesternih ni dobrih ljudi, antijunaki kaj dobrega naredijo le iz sebičnih razlogov, opaža tudi zanimivo fetišizacijo orožja, sicer pa si izmisli celo zgodbo […]

Zbiralec duš

MMC Film, 20. avgust ― Zbiralec duš, najbrž najtežje pričakovana grozljivka letošnjega leta, je razpoloženjski, skoraj melanholičen, a neizmerno krut film. Bolj kot umori ga zanima spust v vse bolj razrvani um detektivke na sledi serijskega morilca.
še novic