Kinotripova projekcija: Zadnje plavanje

Kinodvor, 9. september ― V petek, 27. septembra se vrača Kinotrip! Tokrat z enkratno projekcijo filma Zadnje plavanje, ki se odvije v enem samem dnevu med vročim londonskim poletjem in prikazuje živahno energijo mladosti, obenem pa se dotakne temnejših občutkov, ki se skrivajo v notranjosti glavne junakinje Zibe.

Jutri je še en dan

MMC Film, 8. september ― Italija, druga polovica 40. let preteklega stoletja. Tipično rimsko stanovanjsko naselje z osrednjim trgom, ki ga objema venec večstanovanjskih stavb z oguljenimi fasadami, prepredenimi z verigami sušečega se perila, vrvi od življenja.

Igrišča ne damo!

MMC Film, 7. september ― Eden lepših otroških spominov generacije, rojene v osemdesetih, je čas, preživet na otroških igriščih. Sprva smo bili tam s starši, ki so se sem ter tja celo zagugali z nami, pozneje smo takoj po šoli tja zavili sami in tam viseli do mraka.

Mežikni dvakrat

MMC Film, 5. september ― Scenarij smo videli že neštetokrat: žrtve spolnega nasilja razkrijejo svoje zgodbe, a kalvarija javnega preizpraševanja in diskreditacij se zanje takrat šele začne. "Zakaj ni prijavila prej?" Zelo človeško je, da katera sklene raje vse skupaj "pozabiti".
še novic