Matjaž Klopčič 90!

Kinodvor, 16. september ― Kinodvor se je pridružil številnim partnerjem pri obeležitvi devetdesetletnice rojstva Matjaža Klopčiča, ene najvidnejših in najpomembnejših filmskih osebnosti v zgodovini slovenske kinematografije. Program se je začel s projekcijo filma Na sončni strani ceste na avgustovskem Letnem Kinodvoru na Kongresnem trgu.
Retrospektiva: Matjaž Klopčič 90!

Retrospektiva: Matjaž Klopčič 90!

BSF, 16. september ― V četrtek, 19. septembra, ob 19. uri bodo v Slovenski Kinoteki v Dvorani Silvana Furlana otvorili retrospektivo, posvečeno 90-letnici rojstva Matjaža Klopčiča, ene najvidnejših in najpomembnejših osebnosti v zgodovini slovenske kinematografije.
Jatun Risba - Blitzangriff (trailer) (2022) Avtorski video/ Video performans

Jatun Risba - Blitzangriff (trailer) (2022) Avtorski video/ Video performans

DIVA nove pridobitve, 15. september ― Bliskovit vdor v najbolj intimen prostor delujoče bolnišnice: stranišče. Plesni zagon, ki zasuka in pretrese medicinski pogled na telo znotraj sodobnih zdravstvenih institucij. Življenjska izkušnja diagnoze multiple skleroze, ki je zaznamovala umetničin spolni in osebni razvoj za vekomaj. Somatsko praznovanje osvojenega užitka in svobode avtentičnega življenja in uspevanja - rezultat procesov dekolonizacije jaza, ki ponovno vzpostavijo pristno bit človekovega utelešeneg...

Scenografka Špela Tušar o sodelovanju pri filmu Tukaj

Kinodvor, 12. september ― Po ogledu filma Tukaj (Bas Devos / 2023) se je Varja Močnik pogovarjala s slovensko scenografko Špelo Tušar, ki živi in dela v Bruslju. Svoje poslanstvo je našla tudi v ustvarjanju filmov v Belgiji. Razkrila je zakulisje pri nastajanju filma Tukaj in spregovorila o sodelovanju z režiserjem Basom Devosom.
še novic