51. Festival Borštnikovo srečanje: 8. dan

Koridor, 22. oktober 2016 ― Borštnik se počasi zaključuje in živahno vzdušje jenja iz dneva v dan. Skozi petkovo dopoldne se je razprostrl zaključek velikega simpozija, popoldne pa sva si lahko ogledala tri zanimive predstave.     Skozi sprehod po Salonu uporabnih umetnosti sva v “Treh sestrah” spremljala življenje treh banalno zanimivih sester in ostalih, dokaj statično prisotih likov, ki […] The post 51. Festival Borštnikovo srečanje: 8. dan appeared first on Koridor – križišča umetnosti.
Nika Gorič direktno na festival v Oxfordu

Nika Gorič direktno na festival v Oxfordu

Marijan Zlobec, 22. oktober 2016 ― Velik mednarodni uspeh mariborske sopranistke Nike Gorič na mednarodnem pevskem tekmovanju Stella Maris še odmeva. Bralci teh zapisov se pojavljajo v mnogih državah. Na njeni diplomi, ki ji zagotavlja koncert v zlati dvorani Musikverein na Dunaju, piše, da je zmagovalka žirije. Kakorkoli že, Nika Gorič je že odletela v Oxford, kjer se bo najprej udeležila […]

51. Festival Borštnikovo srečanje: 7. dan

Koridor, 22. oktober 2016 ― Današnji dan je bil še posebej zanimiv, saj se je otvorila e-razstava festivala, ogledali pa smo si lahko tudi dve zanimivi predstavi (nemško Kdo se boji Virginie Woolf in MGL-jevega Peera Gynta). A celoten dan je bil še posebej zaznamovan z začetkom dolgo pričakovanega simpozija ob 150-letnici Dramatičnega društva v Ljubljani, naslovljenega “Začetki, dosežki in […] The post 51. Festival Borštnikovo srečanje: 7. dan appeared first on Koridor – križišča umetnosti.

Dobitnik Borštnikovega prstana Dare Valič v Sobotni prilogi in Večeru o svojem življenju in delu

SiGledal Novice, 22. oktober 2016 ― Letošnji dobitnik Borštnikovega prstana Dare Valič je o svojem življenju in delu spregovoril v pogovoru za Sobotno prilogo Dela ter za Večer. Za slednjega je povedal, da je nagrado pričakoval, a pred desetimi leti, zdaj je mislil, da so nanj pozabili. Priznani igralec ostaja skromen, zelo je navezan na svojo družino, iz pogovorov pa veje ironija.
Na hitro prelistano: Novosti na domačem knjižnem trgu

Na hitro prelistano: Novosti na domačem knjižnem trgu

Misli, 22. oktober 2016 ― Pri Cankarjevi založbi so izdali roman nemške pisateljice Monike Maron Animal triste, pri Modrijanu pa knjigo irskega avtorja Colina Barreta Mladi volkovi. Pri založbi Miš je izšla slikanica s pesmijo Simona Gregorčiča Soči in ilustracijami Damijana Stepančiča, v sklopu pobude Plačaj z verzom pa je izšla knjižica Trenutek, ki je vanj ujeto vse.

V Velenju premiera otroške opere Nežni velikan

Misli, 22. oktober 2016 ― V Domu kulture Velenje bo dopoldne premiera operne enodejanke za otroke Nežni velikan na glasbo Stephena McNeffa. Opera, za katero je libreto napisal Mike Kenny po knjižni predlogi Michaela Morpurga, vsebuje teme, s katerimi se otroci lahko identificirajo in jih zadevajo - neprimernost izključevanja drugačnih iz družbe in okoljska problematika.

V Muzeju sodobne umetnosti v Zagrebu razstava Lele B. Njatin

Misli, 22. oktober 2016 ― V zagrebškem Muzeju sodobne umetnosti bodo odprli razstavo slovenske pisateljice in vizualne umetnice Lele B. Njatin Subverzivno telo/Konceptualna dela 1977-2015. Kot so zapisali, bodo prvič predstavljena konceptualna dela umetnice, katere doprinos v obdobju neoavantgard na alternativni umetniški sceni druge polovice 70. in 80. let je manj poznan.
V Picassovem muzeju v Barceloni razstava o kubizmu in prvi vojni

V Picassovem muzeju v Barceloni razstava o kubizmu in prvi vojni

Misli, 22. oktober 2016 ― V Picassovem muzeju v Barceloni so na ogled postavili razstavo z naslovom Kubizem in vojna. Postavitev združuje okoli 80 del, ki nudijo vpogled v produkcijo kubističnih del med letoma 1913 in 1919 ter prek njih pripoveduje o tem, kako je eden najvplivnejših slogov v umetnosti 20. stoletja "preživel" prvo svetovno vojno.

V Velenju premiera otroške opere Nežni velikan

SiGledal Novice, 22. oktober 2016 ― V Domu kulture Velenje bo dopoldne premiera operne enodejanke za otroke Nežni velikan na glasbo Stephena McNeffa. Opera, za katero je libreto napisal Mike Kenny po knjižni predlogi Michaela Morpurga, vsebuje teme, s katerimi se otroci lahko identificirajo in jih zadevajo - neprimernost izključevanja drugačnih iz družbe in okoljska problematika.
še novic