Henryk Tomaszewski na Kitajskem

Henryk Tomaszewski na Kitajskem

Fundacija Brumen, 14. julij ― Razstava Henryka Tomaszewskega bo od 14. julija do 15. septembra na ogled v Šanghaju. Razstavo gosti Power Station of Art, prvi kitajski državni muzej sodobne umetnosti, ki se nahaja v bivših prostorih termoelektrarne Nanshi. The post Henryk Tomaszewski na Kitajskem appeared first on Fundacija Brumen.

Natečaj: CGP Prešernovega sklada

Fundacija Brumen, 26. junij ― Ministrstvo za kulturo je objavilo natečaj za oblikovanje celostne grafične podobe Prešernovega sklada. Svoje predloge lahko pošljete do 15. septembra, več o razpisnih pogojih pa si preberite v natečaju na spletni strani ministrstva. The post Natečaj: CGP Prešernovega sklada appeared first on Fundacija Brumen.
Natečaj: CGP Prešernovega sklada

Natečaj: CGP Prešernovega sklada

Fundacija Brumen, 26. junij ― Ministrstvo za kulturo je objavilo natečaj za oblikovanje celostne grafične podobe Prešernovega sklada. Svoje predloge lahko pošljete do 15. septembra, več o razpisnih pogojih pa si preberite v natečaju na spletni strani ministrstva. Avtorja dosedanje podobe Prešernovega sklada sta Miljenko Licul in Ranko Novak. The post Natečaj: CGP Prešernovega sklada appeared first on Fundacija Brumen.

8. bienale Brumen: odprte prijave

Fundacija Brumen, 20. junij ― Začele so se prijave na 8. bienale slovenskega oblikovanja Brumen!   Iščemo odlično slovensko oblikovanje, zato vas vabimo, da prijavite svoje najboljše projekte in se potegujete za najvišje nacionalne strokovne oblikovalske nagrade.   Več informacij o poti do nagrad, razlogih za prijavo in novih kategorijah si preberite v razpisu. Povezavo do našega novega prijavnega sistema najdete tukaj.    The post 8. bienale Brumen: odprte prijave appeared first on Fundacija Brumen.

8. bienale Brumen: kaj je novega?

Fundacija Brumen, 13. junij ― Pravzaprav vse. Fundacija Brumen v letu 2017 organizira že 8. bienale Brumen, dveletni pregled najkakovostnejše slovenske produkcije vidnih sporočil. Brumen se letos začne 3. oktobra z mednarodno konferenco v Kinu Šiška, vrhunec pa bo dosegel 24. oktobra s podelitvijo nagrad in otvoritvijo pregledne razstave v Narodni galeriji. The post 8. bienale Brumen: kaj je novega? appeared first on Fundacija Brumen.

Poster Festivala Ljubljana v srednjih šolah

Fundacija Brumen, 23. februar ― Plakati Poster Festivala Ljubljana '09 in '11 letos gostujejo po razstavnih prostorih slovenskih gimnazij, srednjih šol in dijaških domov. Dela so bila v preteklih letih razstavljena na Nizozemskem, Poljskem, Finskem in v Franciji, družbenokritični plakati pa obravnavajo temi podnebnih sprememb in rasizma. Na ogled so tako dela uveljavljenih oblikovalcev kot študentski plakati.   Utrinke z razstav si lahko ogledate tudi na spletnih straneh Gimnazije Nova Gorica in Dijaškega doma Maribor.
Poster Festival Ljubljana v srednjih šolah

Poster Festival Ljubljana v srednjih šolah

Fundacija Brumen, 23. februar ― Plakati Poster Festivala Ljubljana '09 in '11 letos gostujejo po razstavnih prostorih slovenskih gimnazij, srednjih šol in dijaških domov. Dela so bila v preteklih letih razstavljena na Nizozemskem, Poljskem, Finskem in v Franciji, družbenokritični plakati pa obravnavajo temi podnebnih sprememb in rasizma. Na ogled so tako dela uveljavljenih oblikovalcev kot študentski plakati.   Utrinke z razstav si lahko ogledate tudi na spletnih straneh Gimnazije Nova Gorica in Dijaškega doma Maribor. The post Poster Festival Ljubljana v srednjih šolah appeared first on Fundacija Brumen.
8. bienale Brumen: gradivo za medije

8. bienale Brumen: gradivo za medije

Fundacija Brumen, 23. januar ― Za prenos gradiva za medije kliknite na povezave: 8. bienale Brumen gradivo za medije 8. bienale Brumen odprte prijave PR Za dodatne informacije in morebitna vprašanja smo na voljo na: e: pr@brumen.org t: 040 471 458 (Hana Cirman) The post 8. bienale Brumen: gradivo za medije appeared first on Fundacija Brumen.
Natečaj Plaktivat

Natečaj Plaktivat

Fundacija Brumen, 14. november 2016 ―   Odprt je 7. natečaj Plaktivat - družbeno odgovoren projekt za oblikovanje mestnega plakata. Tokrat bo Plaktivat nastavil ogledalo (neodgovorni) potrošniški družbi, v središče pa postavlja odgovorno potrošništvo in alternativne načine oskrbe.   Rok za oddajo del je četrtek, 24. november 2016, več informacij o projektu in pogojih sodelovanja pa je na voljo na spletnem mestu  www.tam-tam.si/slo/plaktivat The post Natečaj Plaktivat appeared first on Fundacija Brumen.
Slovo

Slovo

Fundacija Brumen, 10. november 2016 ― Umrl je eden najpomembnejših slovenskih grafičnih oblikovalcev Matjaž Vipotnik. The post Slovo appeared first on Fundacija Brumen.
še novic