8. bienale Brumen: odprte prijave

Fundacija Brumen, 20. junij ― Začele so se prijave na 8. bienale slovenskega oblikovanja Brumen!   Iščemo odlično slovensko oblikovanje, zato vas vabimo, da prijavite svoje najboljše projekte in se potegujete za najvišje nacionalne strokovne oblikovalske nagrade.   Več informacij o poti do nagrad, razlogih za prijavo in novih kategorijah si preberite v razpisu. Povezavo do našega novega prijavnega sistema najdete tukaj.    The post 8. bienale Brumen: odprte prijave appeared first on Fundacija Brumen.

8. bienale Brumen: kaj je novega?

Fundacija Brumen, 13. junij ― Pravzaprav vse. Fundacija Brumen v letu 2017 organizira že 8. bienale Brumen, dveletni pregled najkakovostnejše slovenske produkcije vidnih sporočil. Brumen se letos začne 3. oktobra z mednarodno konferenco v Kinu Šiška, vrhunec pa bo dosegel 24. oktobra s podelitvijo nagrad in otvoritvijo pregledne razstave v Narodni galeriji. The post 8. bienale Brumen: kaj je novega? appeared first on Fundacija Brumen.

Poster Festivala Ljubljana v srednjih šolah

Fundacija Brumen, 23. februar ― Plakati Poster Festivala Ljubljana '09 in '11 letos gostujejo po razstavnih prostorih slovenskih gimnazij, srednjih šol in dijaških domov. Dela so bila v preteklih letih razstavljena na Nizozemskem, Poljskem, Finskem in v Franciji, družbenokritični plakati pa obravnavajo temi podnebnih sprememb in rasizma. Na ogled so tako dela uveljavljenih oblikovalcev kot študentski plakati.   Utrinke z razstav si lahko ogledate tudi na spletnih straneh Gimnazije Nova Gorica in Dijaškega doma Maribor.
Poster Festival Ljubljana v srednjih šolah

Poster Festival Ljubljana v srednjih šolah

Fundacija Brumen, 23. februar ― Plakati Poster Festivala Ljubljana '09 in '11 letos gostujejo po razstavnih prostorih slovenskih gimnazij, srednjih šol in dijaških domov. Dela so bila v preteklih letih razstavljena na Nizozemskem, Poljskem, Finskem in v Franciji, družbenokritični plakati pa obravnavajo temi podnebnih sprememb in rasizma. Na ogled so tako dela uveljavljenih oblikovalcev kot študentski plakati.   Utrinke z razstav si lahko ogledate tudi na spletnih straneh Gimnazije Nova Gorica in Dijaškega doma Maribor. The post Poster Festival Ljubljana v srednjih šolah appeared first on Fundacija Brumen.
Natečaj Plaktivat

Natečaj Plaktivat

Fundacija Brumen, 14. november 2016 ―   Odprt je 7. natečaj Plaktivat - družbeno odgovoren projekt za oblikovanje mestnega plakata. Tokrat bo Plaktivat nastavil ogledalo (neodgovorni) potrošniški družbi, v središče pa postavlja odgovorno potrošništvo in alternativne načine oskrbe.   Rok za oddajo del je četrtek, 24. november 2016, več informacij o projektu in pogojih sodelovanja pa je na voljo na spletnem mestu  www.tam-tam.si/slo/plaktivat The post Natečaj Plaktivat appeared first on Fundacija Brumen.
Slovo

Slovo

Fundacija Brumen, 10. november 2016 ― Umrl je eden najpomembnejših slovenskih grafičnih oblikovalcev Matjaž Vipotnik. The post Slovo appeared first on Fundacija Brumen.
Aljaž Vindiš: podatki + oblikovanje

Aljaž Vindiš: podatki + oblikovanje

Fundacija Brumen, 28. oktober 2016 ― Vabljeni na odprtje razstave infografik oblikovalca vidnih sporočil Aljaža Vindiša: podatki+oblikovanje, večkratnega nagrajenca Brumnovih bienalov in prejemnika prestižnih mednarodnih nagrad inforgrafične konference Malofiej, ki bo v četrtek, 3. novembra, ob 18:00 v Galeriji Kresija v Ljubljani. Dogodek je del cikla samostojnih razstav najboljših slovenskih oblikovalcev in oblikovalk, ki jih organizira Fundacija Brumen. Razstava bo na ogled do 27. novembra 2016. The post Aljaž Vindiš: podatki + oblikovanje appeared first on Fundacija Brumen.

Aljaž Vindiš: podatki + oblikovanje

Fundacija Brumen, 27. oktober 2016 ― Vabljeni na odprtje razstave infografik oblikovalca vidnih sporočil Aljaža Vindiša: podatki+oblikovanje, večkratnega nagrajenca Brumnovih bienalov in prejemnika prestižnih mednarodnih nagrad inforgrafične konference Malofiej, ki bo v četrtek, 3. novembra, ob 18:00 v Galeriji Kresija v Ljubljani. Dogodek je del cikla samostojnih razstav najboljših slovenskih oblikovalcev in oblikovalk, ki jih organizira Fundacija Brumen. Razstava bo na ogled do 27. novembra 2016. The post Aljaž Vindiš: podatki + oblikovanje appeared first on Fundacija Brumen.

ZGRAF 12 – podaljšan rok za prijavo del

Fundacija Brumen, 17. oktober 2016 ― Mednarodna razstava grafičnega oblikovanja in vizualnih komunikacij ZGRAF 12 bo na ogled v Zagrebu od 9. do 24.januarja 2017.   Prijava del za razstavljenje na ZGRAF 12 je za avtorje mogoča do 24. oktobra 2016.   več The post ZGRAF 12 – podaljšan rok za prijavo del appeared first on Fundacija Brumen.
še novic