017 Tranzistorij: Miha Guštin – Gušti (drugi del)

017 Tranzistorij: Miha Guštin – Gušti (drugi del)

Marsowci Tranzistorij, 22. februar 2017 ― Tranzistorij, podkast o glasbi, se v drugem delu zgodbe o Mihu Guštinu - Guštiju, posveti aktualnim temam. Tokrat smo ga razburili s kvotami slovenske glasbe. Spregovoril je tudi o koncertih, ki jih primanjkuje, o pomanjkanju glasbenega podmladka, za kar so krivi tudi organizatorji, ki jih skrbi le zaslužek, pa o koncertni kilometrini in o tem, da je slab menedžer.
016 Tranzistorij: Miha Guštin – Gušti (prvi del)

016 Tranzistorij: Miha Guštin – Gušti (prvi del)

Marsowci Tranzistorij, 26. januar 2017 ― Tranzistorij je tokrat obiskal Guštija! Miha Guštin, avtor velikih uspešnic skupine Big Foot Mama in številnih samostojnih skladb Gušti se je izkazal za iskrenega in zgovorenega gostitelja, ki ni "šparal jezika" - niti takrat, ko bi bilo to morda pametno. Povedal nam je veliko o ustvarjalnem procesu. Pa tudi, kako je požrl svoje rokerske besede in se okužil s - popom.
024 Membranje: nihilizem med mladimi

024 Membranje: nihilizem med mladimi

Marsowci Tranzistorij, 30. maj 2016 ― Današnja mladina ljubi razkošje, se grdo obnaša, prezira avtoriteto, nima nobenega spoštovanja do starejših in raje govori kot dela. Mladi ljudje niti ne vstanejo, ko starejši vstopijo. Ugovarjajo svojim staršem, v družbi se širokoustijo, pri mizi goltajo slaščice in prekrižanih nog tiranizirajo učitelje.
012 Tranzistorij: Tadej Vesenjak (1. del)

012 Tranzistorij: Tadej Vesenjak (1. del)

Marsowci Tranzistorij, 15. maj 2016 ― Čez griče in doline smo se v tokratnem Tranzistoriju zapeljali na rob naše domovine, kjer poleg dobre vinske trte rastejo tudi zanimivi ljudje. V Prlekijo, v malce drugačen glasbeni brlog. Šli smo na obisk na turistično kmetijo Hlebec, kamor nas je povabil glasbenik, ki najraje ustvarja tam, kjer je doma. Kjer mu je lepo, kjer čuti svoje korenine.
011 Tranzistorij: Avtomobili (drugi del)

011 Tranzistorij: Avtomobili (drugi del)

Marsowci Tranzistorij, 24. april 2016 ― Sneg se je že stopil, ampak v nadaljevanju našega obiska pri Avtomobilih bomo vseeno stopali po Stopinjah v snegu. V drugem delu se bomo počasi poslovili od zgodovine ter se z bratoma Vuksanović in s pomočjo dolgoletnega basista in oblikovalca zvoka, Davida Šuligoja podali v sedanjost. Tu nas je pričakal novi album, ki smo ga izrabili tudi za klepet o glasbeni opremi, ki je najbolj zaznamovala njihov zvok.
010 Tranzistorij: Avtomobili (prvi del)

010 Tranzistorij: Avtomobili (prvi del)

Marsowci Tranzistorij, 17. marec 2016 ― Po dolgih in zavitih poteh se je Tranzistorij tokrat odpeljal k Avtomobilom. Že dolga desetletja brnijo in brez odvečnega pospeševanja štejejo dolge glasbene kilometre, ki sežejo v globino. Brata, Marko in Mirko Vuksanovič sta nas tokrat zvabila v njihov zvočni brlog - v snemalni studio njihovega basista Davida Šuligoja v Novo Gorico.
004 Tranzistorij: Mi2 (drugi del)

004 Tranzistorij: Mi2 (drugi del)

Marsowci Tranzistorij, 22. november 2015 ― Tudi Mi2 letos praznujejo dvajsetletnico in v tem času so se uspeli od štajerskih veseljakov spremeniti v Mi2 Nazionale, kot pravi Dimek v drugem delu pogovora. Tranzistorij se nadaljuje v stari šmarski šoli, kjer vadijo MiDvajevci. Tokrat jim za spremembo zdrsne celo kak resen premislek. A ta ne traja prav dolgo.
še novic