Liffe: Mandy

Liffe: Mandy

MMC Film, 15. november 2018 ― Morda je bilo treba počakati na manj uveljavljenega, s predsodki neobremenjenega režiserja, da si je spet enkrat upal z vso resnostjo staviti na Nicolasa Cagea, nesporno legendo, ki že več let svojo . . .
Guardians Of The Galaxy (2014)

Guardians Of The Galaxy (2014)

Deseta umetnost, 15. november 2018 ― Govoreči rakun Rocket, živo drevo Groot, zelena ubijalka Gamora, močni, a čustveni Drax ter duhoviti, domišljavi in velikokrat preveč samozavestni Peter Quill. Marvelovi zavrženci in nepoznani superheroji, ki to še niso. Upravičeno smo bili skeptični, toda zaradi taistih razlogov in še do danes v superhero filmih neprekosljivega humorja je ekipa posnela popoln stripovski film. Potopljeni v zlata 80. […] Tags:   Del.icio.us Facebook TweetThis Digg StumbleUpon Comments:  2 comments on this item You might be interested in this:    [Pozor, hud prizor] - Inglourious Basterds (2009)  Črni panter  Cannes 2018 – 3. dan: Paul Dano navdušil z režijskim prvencem  The Master (2012)  Guardians of the Galaxy (2014) Copyright © Deseta umetnost [Guardians Of The Galaxy (2014)], All Right Reserved. 2018.
Kam bo v soboto odletel vodomec?

Kam bo v soboto odletel vodomec?

ARS Gremo v kino, 15. november 2018 ― V oddaji gostimo tudi nemškega režiserja Christiana Petzolda Vabljeni z nami v dvorane 29. Liffa, kjer bomo dan pred podelitvijo vodomca ugibali, kateri tekmovalni filmi imajo največ možnosti za nagrado, gostili nemškega režiserja Christiana Petzolda, pogledali v priljubljeno sekcijo Ekstravaganca in predstavili še nekaj filmov, ki so nas na festivalu najbolj prepričali.
Ogledano: Visoka družba (2018)

Ogledano: Visoka družba (2018)

Filmstart, 15. november 2018 ― Ogledano: Visoka družba (2018)Metacritic.com8.1Imdb.com6.5Rottentomatoes.com8.5Filmstart.si6.6Pozitivnomoreče vzdušjestopnjevanje napetostiNegativnofilm se preveč trudipočasen tempo2018-11-157.4Skupna ocenaOcena bralcev: (2 Votes)2.0Naslov: Visoka družba (High Life)  Premiera: 11. november 2018 (Liffe) Žanr: drama, grozljivka, znanstvena fantastika Država: Francija, Nemčija, Poljska, VB, ZDA Igrajo: Robert Pattinson, Juliette Binoche, André Benjamin, Mia Goth Režija: Claire Denis OPIS: Monte (Robert Pattinson) in njegova hčer Willow se […] The post Ogledano: Visoka družba (2018) appeared first on Filmstart.
Liffe: Bog, če je to umetnost

Liffe: Bog, če je to umetnost

Dnevnik, 15. november 2018 ― Godard bi moral sestopiti z lastnega godardovskega vlaka, Garrone se posveča ubogljivemu koristoljubju malega človeka, Gustav Möllner v 112 gledalsko izkušnjo približa bralski, Nemec Thomas Stuber pa sredi odtujenosti najde hrepenenje.
Leave No Trace (2018)

Leave No Trace (2018)

Filmski kotiček, 14. november 2018 ― Ben Foster and Thomasin McKenzie in Leave No Trace (2018), © Sundance Institute pro Slo naslov: Ne puščaj sledov Država: ZDA Jezik: angleščina Leto: 2018 Žanri: drama Dolžina: 109',  Imdb Režija: Debra Granik Scenarij: Debra Granik, Anne Rosellini, Peter Rock (knjiga) Igrajo: Thomasin McKenzie, Ben Foster, Jeffery Rifflard, Michael Draper, Derek John Drescher, Peter Simpson Ne puščaj sledov! Če želiš živeti izven sistema, po lastnih pravilih, potem za seboj preprosto ne smeš pustiti nič. Drugače te izsledijo in nemudoma poskušajo integrirati nazaj v sistem. Življenje znotraj  sistema ima svoje prednosti in slabosti, počutje pa je odvisno od  prilagodljivosti in splošnega psiho-fizičnega stanja. Če si veteran ene izmed novejših ameriških vojn, ki se zaradi močne post-travmatske motnje z muko prebija iz dneva v dan, stvari so toliko bolj zapletene. Eden teh neprilagojencev je Will (Ben Foster), ki je nekega dne spoznal, da si z življenjem po sistemskih standardih tlakuje pot v pogubo. Zato je odvrgel antidepresive in s hčerko Tom (Thomasin McKenzie) odšel v gozd. Dom sta si ustvarila v gozdovih v okolici Portlanda in tam več let živela v miru in harmoniji. V mesto sta hodila le izjemoma, ko sta potrebovala najnujnejše potrebščine. A nato so prišli rangerji in ju odpeljali na zaslišanje. Nastanitev v javnih parkih je namreč zakonsko prepovedana in glede na dejstvo, da je Tom še mladoletna, zadevo pod drobnogled vzame še socialna služba. Očeta in hčerko po dolgih letih življenja v izolaciji čaka težaven proces integracije, skozi katerega bolje »plava« Tom, medtem ko Willovi dnevi postajajo vedno bolj tesnobni. Hčerka in oče se na nove okoliščine odzoveta različno in navkljub obojestranskem spoštovanju in sočutju je čutiti, da bo njun odnos kmalu postavljen na resno preizkušnjo. Debra Granik je režiserka, ki svoje like išče na družbenih marginah, med odvisniki, reveži in vsakovrstnimi izobčenci. Še posebej jo zanimajo usode vojnih veteranov
Liffe: 112

Liffe: 112

MMC Film, 14. november 2018 ― Celovečerni prvenec danskega režiserja Gustava Möllerja je sicer vaja iz sloga, že viden koncept - a obenem tudi dobro speljana, kompaktna, klavstrofobična kriminalka, ki se skoraj v celoti naslanja . . .
Liffe: Fašizem še vedno “vžge”

Liffe: Fašizem še vedno “vžge”

Dnevnik, 14. november 2018 ― Romun Radu Jude in Nemec Robert Schwentke v svojih filmih tematizirata drugo svetovno vojno, prvenec Čilenca Tomasa Alzamore Mala bela laž lažne novice, Ne puščaj sledov Debre Granik pa poskus pobega iz družbenega.
še novic