The Old Man & the Gun (2018)

The Old Man & the Gun (2018)

Filmski kotiček, 15. januar 2019 ― Robert Redford  in The Old Man & the Gun (2018) Slovenski naslov: Starec in pištola Država: ZDA Jezik: angleščina Leto: 2018 Žanri: komedija, krimi, drama Dolžina: 93',  Imdb  Režija: David Lowery Scenarij: David Lowery Igrajo: Robert Redford, Casey Affleck, Sissy Spacek, Danny Glover, Tom Waits David Lowery je režiser, ki ga zelo cenim. Pri 33-ih je posnel odlično krimi romanco Ain't Them Bodies Saints (2013) s Caseyjem Affleckom in Rooney Maro, štiri leta kasneje je z istima igralcema posnel A Ghost Story, še eno poslastico, ki sem je uvrstil na moj seznam najboljših filmov iz leta 2017. Za  mlajšega Afflecka je rezervirana vloga tudi v njegovem najnovejšem filmu Starec in pištola, v katerem vloga prve igralske violine vendarle pripada poslavljajočemu se Robertu Redfordu. Igralska legenda je v 82. letu sklenil, da je napočil čas za slovo, za svojo bojda zadnjo vlogo pa je izbral upodobitev Forresta Tuckerja, človeka, ki je v svoji dolgi roparski karieri uspešno oropal številne banke (včasih tudi več bank v enem samem dnevu). Tucker se je poleg roparskih podvigov specializiral za pobege iz zaporov: po njegovi evidenci mu je uspelo kar 18 krat pobegniti na prostost, 12 poskusov pa je bilo neuspešnih. Starec in pištola je torej zgodba posneta po bolj ali manj resničnih dogodkih, ki se pretežno osredotoča na rope izvedene v 80-ih letih, v zadnji etapi njegove roparske kariere. Forrest Tucker ni bil poseben samo zaradi številnih ropov in kasnejših pobegov in zapora. Tisti, ki so tako ali drugače poznali so ga opisovali kot prijaznega možakarja, ki je ropal z nasmehom na obrazu. Človeka, ki je v kritičnih situacijah vedno znal ohraniti mirno kri in izbrati besede, s katerimi je znal pomiriti prestrašene bančne uslužbence. S seboj je nosil pištolo, ki jo ni nikoli uporabil, večji del kariere pa je ropal bolj iz zabave, kot zaradi same finančne koristi. Robert Redford and Sissy Spacek in The Old Man & the Gun (2018) Starec in pišt
[Pozor, hud prizor] – Avengers (2012)

[Pozor, hud prizor] – Avengers (2012)

Deseta umetnost, 15. januar 2019 ― Zlobno božanstvo Loki se polasti največjega izvira energije v vesolju, zato odločnemu vodji agencije Shield, Nicku Furyju, preostane le ena možnosst, da reši svet. Združiti mora največje superheroje – Iron Mana, Stotnika Ameriko, Hulka, Thora in druge – ter jih prisiliti k sodelovanju. Kljub nevarnosti ne znajo obrzdati svoje samovšečnosti in medsebojnega tekmovanja, zato se znajdejo v […] Tags:   Del.icio.us Facebook TweetThis Digg StumbleUpon Comments:  0 (Zero), Be the first to leave a reply! You might be interested in this:    Terminator 2: Judgment Day (1991)  [Pozor, hud prizor] - Children of Men (2006)  Halloween (1978)  Side Effects (2013)  Neverjetni 2 Copyright © Deseta umetnost [[Pozor, hud prizor] – Avengers (2012)], All Right Reserved. 2019.

013: Črn špegu

O.B.O.D., 15. januar 2019 ― V trinajsti epizodi podkasta O.B.O.D. so agenti Mito, Igor in Aljoša za vas preigrali Netflixov interaktivni film Bandersnatch, ki je posebna epizoda serije Black Mirror, zaradi česar so za vas pripravili še pregled svojih najljubših epizod te kultne antologijske serije. Pri tem ugotovijo, da najboljše konce dosežeš samo, če si malo psihopata (kot Mito), da so vsi prostovoljno vzeli LSD, da […]
[Pozor, hud prizor] – King Kong (2005)

[Pozor, hud prizor] – King Kong (2005)

Deseta umetnost, 14. januar 2019 ― Po zaslugi Petra Jacksona, režiserja trilogije Gospodar prstanov, je na filmskem platnu ponovno oživela najbolj znana gorila King Kong. Piše se leto 1933 in igralka Ann Darrow se tako kot številni njeni someščani v času velike gospodarske krize znajde brez službe. Ker se kljub nezavidljivim razmeram ni pripravljena ponižati in nastopiti v odrski burleski, kjer je razgaljenost […] Tags:   Del.icio.us Facebook TweetThis Digg StumbleUpon Comments:  0 (Zero), Be the first to leave a reply! You might be interested in this:    Videodrome (1983)  Svet prihodnosti  Mission: Impossible - Fallout (2018)  Happy Death Day (2017)  Christopher Robin (2018) Copyright © Deseta umetnost [[Pozor, hud prizor] - King Kong (2005)], All Right Reserved. 2019.
Iz težke gravitacije obupa

Iz težke gravitacije obupa

Radio Študent, 14. januar 2019 ― »Nam Bog lahko odpusti za to, kar smo storili temu svetu?« Mnogokdaj nastopi tišina, ko v vsakdanje zareže vprašanje božje prezence in njegove volje. In tudi v tem pogovoru, zavitem v poltemo ostrih zelenih in rjavih robov pohištva v sobi, je nastopila tišina, tako ostra, da je predirala uho.
Ogledano: Bird Box (2018)

Ogledano: Bird Box (2018)

Filmstart, 14. januar 2019 ― Ogledano: Bird Box (2018)Metacritic.com5.2Imdb.com6.8Rottentomatoes.com6.2Filmstart.si5.2Pozitivnoigra Sandre Bullockprikaz pričetka apokalipsenepričakovan ton zaključkaNegativnopredolgmestoma dolgočasenštevilni kiksi2019-01-145.9Skupna ocenaOcena bralcev: (4 Votes)7.5Naslov: Bird Box Premiera: 13. december 2018 (Netflix) Žanr: znanstvenofantastični triler Država: ZDA Igrajo: Sandra Bullock, Trevante Rhodes, John Malkovich Režija:  Susanne Bier OPIS: Pet let po tem, ko je večina življenja izbrisana z obličja zemlje zaradi nenavadnih stvorov, ki prisilijo ljudi k samomoru, spremljamo zgodbo […] The post Ogledano: Bird Box (2018) appeared first on Filmstart.
še novic