Še zadnji Večer DSR v sezoni – tokrat o scenarijih TV nadaljevank in nanizank

Društvo slovenskih režiserjev, 10. junij 2019 ― V četrtek, 13. junija, vas ob 21.00 vabimo v Slovensko kinoteko na zaključni večer sezone, ki ga bomo posvetili  pisanju scenarijev v slovenskih televizijskih nadaljevankah in nanizankah. Na pogovoru, ki ga bo povezoval scenarist, režiser in predsednik sekcije DSR Scenaristi Matevž Luzar, bodo sodelovali scenaristi in režiserji Vojko Anzeljc, Luka Marčetić in Blaž Završnik. Vstop […]
SLAB FILM?

SLAB FILM?

Radio Študent, 9. junij 2019 ― Tokratni Kinobar posvečamo aktualnemu trilerju Briana De Palme z naslovom Domino. In še nekaterim slabim filmom. So res slabi? Let's find out. Domino je triler, De Palma je mojster žanra, zato so bila pričakovanja visoka. Mediji so ob lansiranju filma pisali, da ni bilo zagotovljenega dovolj denarja za produkcijo.
Izlet (2011)

Izlet (2011)

Deseta umetnost, 8. junij 2019 ― Slovenski film se je dolgo časa osredotočal na prikaze zgodb iz vsakdana specifičnega kroga ljudi; od umetnikov, alkoholikov, boemov, prostitutk, narkomanov in vsesplošnih zgub v srednjih letih. Izlet, režijski prvenec Nejca Gazvode, posnet po njegovi istoimenski kratki zgodbi iz zbirke Vevericam nič ne uide, se distancira od znanih “klišejev” slovenskega filma in se osredotoči na eksistencialni položaj mlajše generacije […] Tags:   Del.icio.us Facebook TweetThis Digg StumbleUpon Comments:  0 (Zero), Be the first to leave a reply! You might be interested in this:    Kako izuriti svojega zmaja 3  Cannes 2018 - Spike Lee in Lars von Trier napovedala kvalitetnejšo drugo polovico festivala  Gajin svet  Cannes 2018 - 4. in 5. dan: Z Youtubea direktno na Cannes in HBO-jev doprinos k festivalu  Prijatelja za vedno Copyright © Deseta umetnost [Izlet (2011)], All Right Reserved. 2019.
še novic