Midsommar (2019)

Midsommar (2019)

Deseta umetnost, 29. avgust 2019 ― Dani (Florence Pugh) je študentka, ki skuša preboleti nedavno družinsko tragedijo (njena sestra je ubila starše in nato še sebe) s potovanjem na Švedsko, kjer skupaj s svojim fantom Christianom (Jack Reynor) in njegovimi prijatelji obiščejo majhno skupnost, ki se v objemu podeželske idile pripravlja na obeležitev praznika, ki se odvija na vsake 90 let. […] Tags:   Del.icio.us Facebook TweetThis Digg StumbleUpon Comments:  0 (Zero), Be the first to leave a reply! You might be interested in this:    Revenge (2018)  Rdeči vrabec  Stranger Things – 1. sezona (2016)  John Wick: Chapter 3 - Parabellum  Mud (2013) Copyright © Deseta umetnost [Midsommar (2019)], All Right Reserved. 2019.
Parasite (2019)

Parasite (2019)

Deseta umetnost, 29. avgust 2019 ― Režiser Bong Joon-ho ima v rodni Južni Koreji enako pomemben status filmarja kot npr. Quentin Tarantino v ZDA in brata Dardenne v Franciji. Po domače povedano; Joon-ho je ime, katerega sloves pušča pri ljubiteljih sedme umetnosti močno spoštovanje, saj je za seboj pustil takšne klasike kot so Memories of Murder, Mother in The Host. Njegovi filmi so bili vedno zaznamovani z bizarnim črnim humorjem in hitrim […] Tags:   Del.icio.us Facebook TweetThis Digg StumbleUpon Comments:  0 (Zero), Be the first to leave a reply! You might be interested in this:    Možje X: Temni Fenix  Bolečina in slava  Taksi bluz  The First Purge (2018)  Metulj Copyright © Deseta umetnost [Parasite (2019)], All Right Reserved. 2019.
Beli vran

Beli vran

MMC Gledamo, 29. avgust 2019 ― Rudolf Nurejev je bil prvi slavni prebežnik iz Sovjetske zveze: njegova življenjska zgodba je fascinantna. Zato je škoda, da jo Ralph Fiennes reducira na hladnovojno akcijsko dramo o vohunih in represiji, kar zamegli pogled na plesalčevo veličino.
Beneški filmski festival, 112, Nikoli ni prepozno, jesenska sezona v Slovenski kinoteki

Beneški filmski festival, 112, Nikoli ni prepozno, jesenska sezona v Slovenski kinoteki

ARS Gremo v kino, 28. avgust 2019 ― Poročilo z Beneškega filmskega festivala, oceni filmov 112 in Nikoli ni prepozno, jesenska sezona v Slovenski kinoteki V tokratni oddaji Gremo v kino bomo poročali z Beneškega filmskega festivala, ki se je začel v sredo s filmom Resnica Hirokazuja Kore-ede, ocenili bomo enega najbolj nagrajevanih prvencev lanskega leta – kriminalno dramo 112 danskega režiserja Gustava Möllerja – in komedijo Nikoli ni prepozno z Diane Keaton v glavni vlogi, poleg tega bomo razkrili program jesenske sezone v Slovenski kinoteki.
še novic