Prostori v prostoru

Kinoatelje, 19. september 2020 ― Razstava del študentk in študentov Akademije umetnosti Univerze v Novi Gorici Festival Poklon Viziji Galerija Tir Solkan, 2.–4. oktober 2020
The Devil All the Time (2020)

The Devil All the Time (2020)

Deseta umetnost, 18. september 2020 ― Psihološki triler The Devil All the Time, posnet po istoimenskem romanu Donalda Rayja Pollocka, gledalca hitro seznani z okoljem, v katerem se odvija glavnina zgodbe; nahajamo se v izmišljenem mestecu Meade na ameriškem jugu, ki ne bi moglo biti bolj umazano, versko zblaznelo in intelektualno nazadnjaško.  Po koncu druge svetovne vojne v Meade prispe globoko verni vojak […] Tags:   Del.icio.us Facebook TweetThis Digg StumbleUpon Comments:  0 (Zero), Be the first to leave a reply! You might be interested in this:    Aladin  Once Upon A Time In The West (1968)  Le magasin des suicides (2012)  Petdeset odtenkov svobode  Blade Runner 2049 (2017) Copyright © Deseta umetnost [The Devil All the Time (2020)], All Right Reserved. 2020.
Vprašanje podob

Vprašanje podob

Kinodvor, 18. september 2020 ― Primerjajmo svoje razumevanje filmskega plakata in napovednika za film Nesrečniki pred in po ogledu filma. Vaja v razbiranju podob in analizi z iskanjem najboljših argumentov.

Teden otroka 2020

Mestni kino Ptuj, 17. september 2020 ― Društvo prijateljev mladine Ptuj v tednu otroka vabi v kino: vsak popoldan od ponedeljka do četrtka k brezplačnemu ogledu filmov, v katerih otroci spreminjajo svet, v soboto pa še na brezplačen Kino vrtiček z Jesenskim živžavom.
Kdo je najboljši Joker?

Kdo je najboljši Joker?

Deseta umetnost, 17. september 2020 ― Če bi sestavljali lestvico najbolj ikoničnih zlikovcev v zgodovini popkulture 20. stoletja, bi se Batmanov večni sovražnik Joker nedvomno znašel na samem vrhu. Enako igriv, karizmatičen kot tudi nevaren klovn se je prvič pojavil leta 1940 v stripih o Batmanu, v naslednjih desetletjih pa je našel svojo pot tudi na male in velike ekrane ter postal skorajda […] Tags:   Del.icio.us Facebook TweetThis Digg StumbleUpon Comments:  0 (Zero), Be the first to leave a reply! You might be interested in this:    L'empire de la perfection (2018)  Killing Season (2013)  Klub zadovoljnih žensk  Čista zloba  Smrtonosni stroji Copyright © Deseta umetnost [Kdo je najboljši Joker?], All Right Reserved. 2020.
Festival migrantskega filma

Festival migrantskega filma

Radio Študent, 16. september 2020 ― Prejšnji teden je v ljubljanski Kinoteki, Kinodvoru, Pritličju, prostorih Slovenske filantropije ter po nekaterih drugih mestih potekal Festival migrantskega filma, letos zaradi epidemije nekoliko zakasnjen.
Kino na zahtevo

Kino na zahtevo

Kinodvor, 16. september 2020 ― Želiš organizirati ogled filma za skupino prijateljev? Ti gneča ne diši? Ti je kak film ušel s sporeda in si ga želiš ogledati v kinu? Morda razmišljaš o kinu kot super možnosti za praznovanje rojstnega dne? V Kinodvoru ti ponujamo priložnost, da rezerviraš zasebno projekcijo v Mali dvorani za zaključeno skupino do deset oseb.
še novic