Studiu Ghibli častna zlata palma

Studiu Ghibli častna zlata palma

Dnevnik, 18. april ― Filmski festival v Cannesu bo maja s častno zlato palmo počastil legendarni japonski animacijski studio Ghibli, so sporočili organizatorji festivala. Studio, ki ga je pred 40 leti soustanovil Hajao Mijazaki, je po vsem svetu priljubljen z...

Vaje v slogu

Kinodvor, 18. april ― Poletna filmska delavnica za otroke od 11. do 15. leta bo potekala od 5. do 9. avgusta od 9:00 do 14:00. Vpis poteka od 6. maja.

Kinodvor za gluhe in naglušne

Kinodvor, 18. april ― V Kinodvoru bomo v letošnjem letu izvedli deset filmskih dogodkov s prilagoditvami za gluho in naglušno občinstvo. Slovenski filmi bodo predvajani s slovenskimi podnapisi. Pogovori z gosti bodo potekali z izpisovanjem podnapisov na platno in tolmačenjem v slovenski znakovni jezik.

Pogovor s pisateljem Jeroenom Olyslaegersom po projekciji filma Wil

Kinodvor, 18. april ― Po projekciji filma Wil se nam je pridružil Jeroen Olyslaegers, avtor večkrat nagrajene knjižne predloge. Z njim se je pogovarjala Tadeja Krečič Scholten, novinarka in urednica oddaj o kulturi na Tretjem programu Ars Radia Slovenija. Dogodek smo pripravili v okviru tridesete obletnice diplomatskega sodelovanja med Flandrijo in Slovenijo v sodelovanju z diplomatskim predstavništvom Flandrije v Avstriji, na Češkem, Madžarskem, v Sloveniji in na Slovaškem.
Poslednji hura žanrske Kurje polti

Poslednji hura žanrske Kurje polti

Dnevnik, 18. april ― Festival žanrskega filma Kurja polt, ki je lani zaznamoval svojo jubilejno deseto edicijo, nas bo v Kinodvoru jutri še zadnjič posrkal v svet zastalih dihov in naježenih dlak. Le da tokrat še zdaleč ne (le) zaradi groze in gnusa, temveč zaradi...

Sporočilo za javnost: Kinodvor za gluhe in naglušne

Kinodvor, 17. april ― V Kinodvoru bomo v letošnjem letu izvedli deset filmskih dogodkov s prilagoditvami za gluho in naglušno občinstvo. Slovenski filmi bodo predvajani s slovenskimi podnapisi. Pogovori z gosti bodo potekali z izpisovanjem podnapisov na platno in tolmačenjem v slovenski znakovni jezik.
Znani prvi filmi in gostje, posvetilo found footage filmu

Znani prvi filmi in gostje, posvetilo found footage filmu

Kino Otok, 17. april ― Mednarodni filmski festival Kino Otok – Isola Cinema letos praznuje. V dvajsetih festivalskih izdajah, intenzivnih filmu posvečenih druženjih, smo razvili večgeneracijsko skupnost, posvečeno raziskovanju filma, družbe in sveta: skupnost gledalcev, ustvarjalcev in profesionalcev. Program festivala smo v dveh desetletjih razvijali osredotočeni na silovito moč filma...
Novi film Sonje Prosenc s svetovno premiero v New Yorku

Novi film Sonje Prosenc s svetovno premiero v New Yorku

BSF, 17. april ― Tretji fim režiserke Sonje Prosenc Odrešitev za začetnike je bil  izbran med deset filmov glavnega mednarodnega tekmovalnega programa filmskega festivala Tribeca, na katerega se je letos prijavilo rekordno število 13.016 filmov z vsega sveta in ga je leta 2002 ustanovil igralec Robert de Niro.
Back to Black

Back to Black

MMC Gledamo, 15. april ― Amy Winehouse je bila unikatna, neverjetno nadarjena umetnica. Njeno prekratko življenje bi si zaslužilo iskreno, sočutno obravnavo, kakršne v življenju ni bila deležna. Zaslužilo bi si več kot Back to Black, revizionistično in banalno melodramo.
še novic