Japonski trojček

Kinodvor, 27. avgust ― Kot smo napovedali v junijskem predvajanju cikla Trikrat Mizoguchi jeseni nadaljujemo s prikazovanjem japonskih filmskih klasik. V ciklu Japonski trojček bodo med 2. in 26. septembrom na ogled trije filmi treh režiserjev, ki so tokrat obarvani bolj žanrsko. Vstopnice za vse filme so že v prodaji.
196: Mesec vesterna IV: Revizionistični vestern

196: Mesec vesterna IV: Revizionistični vestern

O.B.O.D., 27. avgust ― Stošestindevetdeseta epizoda podkasta O.B.O.D. je četrta epizoda meseca vesterna. Agenti Mito, Igor in Aljoša tokrat govorijo o vesternu v novem Hollywoodu (1970–1980), večinoma pa o t. i. revizionističnih vesternih. Igor pravi, da so revizionistični vesterni tragedije, da je nasilje Divje horde odraz nasilja ameriške vojne v Vietnamu, Little Big Man je po njegovem mnenju prednik […]

Pogovor po filmu Odrešitev za začetnike

Kinodvor, 27. avgust ― Film Sonje Prosenc Odrešitev za začetnike je po svetovni premieri na Tribeca festivalu, po predpremieri na Ljubljanskem gradu in po prejeti nagradi cicae na Sarajevskem festivalu na rednem Kinodvorovem sporedu od 22. avgusta. Po prvi projekciji se je Tina Poglajen pogovarjala z igralkama Katarino Stegnar in Milo Bezjak, igralcem Markom Mandićem in scenaristom Rokom Sečnom.
še novic