Čezmejna pevska revija s Koroške praznuje 50-letnico

Misli, 14. maj 2017 ― Čezmejna pevska revija Od Pliberka do Traberka praznuje 50-letnico. Osrednji koncert ob jubileju bo ob 18. uri na Osnovni šoli Prežihovega Voranca na Ravnah na Koroškem. Na njej bo nastopilo 22 koroških zborov z obeh strani meje z več kot 360 pevci. Osrednji govornik na prireditvi bo direktor Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti Marko Repnik.
Na beneškem umetnostnem bienalu zmagoslavje Nemčije

Na beneškem umetnostnem bienalu zmagoslavje Nemčije

Misli, 13. maj 2017 ― Na odprtju 57. umetnostnega bienala v Benetkah so podelili nagrade. Oba zlata leva, tako za najboljši nacionalni paviljon kot za najboljšega umetnika, je prejela Nemčija. Paviljon naseljuje peturni performance Faust umetnice Anne Imhof, konceptualni umetnik Franz Erhard Walther pa je prepričal z velikanskim delom iz tekstila in jeklenih plošč.
Beneški umetnostni bienale: Naj živi!

Beneški umetnostni bienale: Naj živi!

Misli, 13. maj 2017 ― Beneški bienale umetnosti je razstava, ki jo je navdahnil humanizem. Ta ne stavi na človeka kot bitja, ki lahko prevlada nad okoljem, temveč skozi umetnost slavi predvsem sposobnost človeštva, da se zoperstavi silam, ki usmerjajo svet. To je osrednja misel kustosinje Christine Macel. Obiskovalcem v razmislek bo postavljena do 26. novembra.

Letni koncert APZ Tone Tomšič z Lebičevim Fauvelom

Misli, 13. maj 2017 ― V Slovenski filharmoniji bo nocoj letni koncert Akademskega pevskega zbora (APZ) Tone Tomšič Univerze v Ljubljani. Na programu bo glasbeno-scensko delo Lojzeta Lebiča Fauvel 86, ki ga je v 80. letih tudi krstno izvedel. Ob tem bodo pevci pod vodstvom Jerice Gregorc Bukovec izvedli naročeni noviteti Nane Forte in Larise Vrhunc. Koncert bo ob 19.30.
Na hitro prelistano: Novosti na domačem knjižnem trgu

Na hitro prelistano: Novosti na domačem knjižnem trgu

Misli, 13. maj 2017 ― Založba ZRC je v sodelovanju s Celjsko Mohorjevo družbo izdala znanstvenokritično izdajo Kapelskega pasijona, založba Litera pa roman Simone Kopinšek z naslovom Mila. Pri Mladinski knjigi je izšlo mladinsko delo Dese Muck Čudežna bolha Megi in kobila Rika, pri založbi Zala pa slikanica Dunje Jogan Srečkov kovček.
The Rolling Stones septembra po Evropi

The Rolling Stones septembra po Evropi

Misli, 13. maj 2017 ― Britanski rockerji The Rolling Stones so v 55. letu delovanja napovedali novo turnejo po Evropi. Četverica z Mickom Jaggerjem na čelu bo prvi koncert odigrala 9. septembra v Hamburgu, turnejo, poimenovano Stones No Filter Tour, pa bodo zaključili 22. oktobra v Parizu.
še novic