Filmska recenzija: Tovarna nič

Filmska recenzija: Tovarna nič

MMC Film, 10. junij 2018 ― Kakšno leto po prelomnem 2008, ko je svet vse glasneje ječal pod udarci velike gospodarske krize, ko je za njo še siloviteje in bolj boleče udarilo spoznanje, da jo bodo tisti, ki so jo povzročili, . . .
Piera Ravnikar za STA: Projekt se zame ne konča z razstavo

Piera Ravnikar za STA: Projekt se zame ne konča z razstavo

Misli, 10. junij 2018 ― Na Prešernovi cesti dobrega pol leta deluje prodajna galerija Ravnikar Gallery Space, ki jo je Piera Ravnikar odprla z namenom predstavitve mladih in že uveljavljenih umetnikov in umetnic. Z galerijo ustvarja tudi vez med aktualno likovno produkcijo in širšo skupnostjo. "Projekt se zame ne konča z razstavo. Želim, da se kolobari naprej," poudarja.

Ptuj: Kakšne so poklicne želje 372 osnovnošolcev

Štajerski tednik, 9. junij 2018 ― Neizpolnjene želje staršev, vpliv družbe, ugled poklica, zaposljivost in bližina kraja šolanja zraven osebne izbire pomembno vplivajo na izbiro srednješolskega programa. V Podravju je bila opravljena prav zanimiva in zgovorna anketa na to temo, v kateri je sodelovalo 372 učencev; njihovi odgovori pa so presenetljivi. Z rezultati so sporočili marsikaj ...
Na hitro prelistano: Novosti na domačem knjižnem trgu

Na hitro prelistano: Novosti na domačem knjižnem trgu

Misli, 9. junij 2018 ― Mladinska knjiga je izdala Wohllebnov vodnik po gozdu, v katerem znani gozdar Peter Wohlleben odkriva gozdni ekosistem, založba Litera pa tretjo pesniško zbirko Kristine Kočan Šivje. Pri ZRC SAZU je izšel Paremiološki optimum Mateja Meterca, pri Založbi Zala pa slikanica Chieri Uegaki in Qin Leng z naslovom Hana Hašimoto, šesta violina.
še novic