Skupnostni dogodek: pokrita alternativna tržnica in veganska večerja

Skupnostni dogodek: pokrita alternativna tržnica in veganska večerja

[A] Infoshop, 9. december 2018 ― Skupnostni dogodek: pokrita alternativna tržnica in veganska večerja Torek, 11. december 2018 ob 18:30h v Menzi pri Koritu Zadruga Urbana v mrzlih dneh nadaljuje s pokritimi tržnicami na skupnostnih dogodkih na Metelkovi. Dogodki so namenjeni odpiranju nekomercialnih prostorov druženja v zimskim mesecih. Veganska večerja v "spodnjem" nadstropju.Več >>>FB >>>

Ptuj : Zaključek bralne značke za odrasle 2018

Štajerski tednik, 9. december 2018 ― V razstavišču Knjižnice Ivana Potrča Ptuj so 29. novembra nadvse slovesno sklenili letošnjo bralno značko za odrasle, v družbi glasbenikov Lada Jakše, tudi fotografa, in Žige Goloba, ki sta v svoji novi multiviziji skozi avtorsko glasbo in fotografijo ter poezijo velikega nikaragovskega pesnika Ernesta Cardenala, enega največjih svetovnih pesnikov, spregovorila o občutljivosti, krhkosti in povezanosti narave, človekovega okolja in njegove notranjosti; o liričnosti in ekološkosti, človečnosti in nastanku vrst.
Cankarjevo leto pred vrhuncem z državno proslavo na Vrhniki

Cankarjevo leto pred vrhuncem z državno proslavo na Vrhniki

Misli, 9. december 2018 ― Stota obletnica smrti največjega slovenskega pisatelja Ivana Cankarja, ki je bil povod za številne dogodke, ki so se vrstili v tem letu, se približuje vrhuncu. Kronala jih bo državna proslava v ponedeljek, na predvečer obletnice, na Vrhniki. Dan kasneje bodo njegovo literaturo, nazore in pomen osvetlili še na mednarodnem simpoziju v Ljubljani.
V Madridu razstava Banksyjevih del brez njegove privolitve

V Madridu razstava Banksyjevih del brez njegove privolitve

Misli, 9. december 2018 ― V madridskem centru Ifema so v četrtek odprli razstavo Banksyjevih del, naslovljeno Genij ali vandal? Razstava, ki je priljubljeni anonimni umetnik ne odobrava zaradi komercialne naravnanosti, je bila pred tem že na ogled v Moskvi in Sankt Peterburgu. Pritegnila je pol milijona obiskovalcev, navaja francoska tiskovna agencija AFP.
Avkcijske hiše imajo pomembno vlogo pri vračanju umetnin

Avkcijske hiše imajo pomembno vlogo pri vračanju umetnin

Misli, 9. december 2018 ― Avkcijske hiše imajo pomembno vlogo pri vračanju umetnin, zaplenjenih v času nacizma, prvotnim lastnikom oziroma njihovim dedičem. Eden takšnih primerov je slika francoskega impresionističnega slikarja Pierre-Augusta Renoirja z naslovom Ženski na vrtu, ki je bila vrnjena vnukinji judovske zbiratelja Alfreda Weinbergerja Sylvie Sulitzer.
še novic