Sebičnost (odlomek)

Sebičnost (odlomek)

Airbeletrina, 30. julij 2019 ― Zdramila se je pred zoro. Kadar je popivala, zaradi adrenalina ni mogla dobro spati. Prevalila se je na bok, da bi lažje obvladala slabost. Vohala je Borisov nahodni zadah. Kot vedno je spal z odprtimi usti in rahlo hrkal. Kot običajno se je sredi noči neslišno priplazil v posteljo in se ob njenem telesu zvil mehko kot kačica. Nikdar se ni oklenil Sergeja, vsakokrat samo nje. Čeprav sta bila oče in sin budna povsem harmonična, se je Boris Sergejevim dotikom izogibal. Morda je šlo za povprečno deško nelagodje, za nerodnost ob večjem, širšem in izrazitejšem moškem telesu, toda pogosto je pomislila, da je Borisa, kakor tudi njo, lahko plašila podobnost med njima. Praviloma so otroci odmev otroških različic svojih staršev, Boris pa je bil že pri svojih sedmih letih zgolj manjši model odraslega Sergeja:
Modrožametni princ

Modrožametni princ

Literatura v živo, 27. julij 2019 ― V ulici Nobene nove lepe hiše je stanoval tat, ki je kradel vložene kumarice iz steklenih teglov in jih nosil svoji materi, ki so ji odrezali eno ušeso zaradi ravnotežja. Premikal se je na papirnatih hoduljah in valovil v vetru. Včasih si lahko videl, kako je glavo namočil v vodo in so mu valovi razčesali neukrotljivo grivo.
Igor Karlovšek: Sodišče / Bojan Sedmak: Imenuj zrak

Igor Karlovšek: Sodišče / Bojan Sedmak: Imenuj zrak

ARS S knjižnega trga, 26. julij 2019 ― Uroš Lipušček Prekmurje v vrtincu pariške mirovne konference 1919 / Umberto Galimberti: Besedo imajo mladi V oddaji S knjižnega trga se bomo posvetili kriminalnemu romanu Igorja Karlovška Sodišče, pesniški zbirki Bojana Sedmaka Imenuj zrak, študiji Uroša Lipuščka Prekmurje v vrtincu pariške mirovne konference 1919 in knjigi Umberta Galimbertija Besedo imajo mladi. Recenzije so napisali Matej Bogataj, Miša Gams, Iztok Ilich in Beti Burger.

Iz ekstrema v ekstrem

Dnevnik, 26. julij 2019 ― Knjižnica Otona Župančiča je bila dolga leta zelo tolerantna do zamudnikov, kar je veselilo uporabnike, a je gotovo delalo težave knjižničarjem. A nastopili so drugi časi, drug ekstrem: če vam je izposoja potekla v petek in ste knjigo ...
še novic