Korona

Korona

Airbeletrina, 24. marec 2020 ― Vesna V. Godina in njena hči sta v času epidemije v redu, pa ne le zato, ker sta omejili svoje stike z drugimi že dovolj zgodaj, ampak tudi zato, ker znata biti sami. Kar je, kot se je pokazalo, očitno velik problem Slovencev.
Čaranje z viri

Čaranje z viri

Radio Študent, 23. marec 2020 ― Da sta telo ženske in nadzor nad reprodukcijo eno osrednjih področij feminističnih bojev, je danes skoraj samoumevno. A kako je prišlo do tega in zakaj, je malo manj samoumevno.
Križ spoznanja

Križ spoznanja

KUD Logos, 23. marec 2020 ― I. Tri skrivnosti so očitne v tem, kar se zdi očitno. Od kod je snov? Od kod so njena ravnovesja? Od kod to zremo? Svet, v katerega smo zazrti, postaja viden v pogledu. Pogled pa ostaja v vidnem svetu neuzrt. Ravnovesja so spomin vidnega sveta. Spoznanje daje spominu ime. Spomin daje obliko snóvi, življenje je […]
Razred in identiteta

Razred in identiteta

Radio Študent, 23. marec 2020 ― Eno glavnih vprašanj današnje levice je, kako podati natančno opredelitev razmerja med identitetno in razredno politiko. Je boj za pripoznanje žensk, izključenih skupnosti in manjšin del razrednega boja in mora biti zato vključen v razredno politiko? Ali je razredna politika zgolj drugo ime za določeno ekonomsko politiko? Ali pa sta navsezadnje obe zgolj dve plati istega kovanca.
še novic