Med akademsko večnostjo in ulično sedanjostjo

Med akademsko večnostjo in ulično sedanjostjo

Radio Študent, 13. januar 2021 ― V času, ko se naše šole, podobno kot naše ulice, spreminjajo v gole zemljevide, mi pa postajamo konzerve prekuhanega znanja in prežganih koordinat, se velja spomniti na ljudi, ki so nas v norišnici preteklih nekaj desetletij opominjali na to, da nismo zgolj konzerve in da je naše znanje vse prej kot top, ki
Vogue, démodé, vogue, démodé, vogue, démodé*

Vogue, démodé, vogue, démodé, vogue, démodé*

Airbeletrina, 13. januar 2021 ― Ne mine teden, da se s partnerjem ne bi zapletla v razpravo o umetnosti nekoč in danes, o visoki umetnosti, nizki umetnosti, škartu, veličini, avtorstvu, izvirnosti ter trendih oziroma modi. Ker se vsaka takšna razprava, ki se praviloma nanaša na glasbeno umetnost, obvezno konča v opoziciji, se čutim poklicano in tudi zadosti izvežbano, da malček polemiziram z zapisom pesnika in esejista Uroša Zupana,
Beseda leta je karantena

Beseda leta je karantena

Dnevnik, 12. januar 2021 ― Beseda leta 2020 je karantena, kretnja leta pa koronavirus. Eno od dveh najboljših pesmi, sestavljenih iz nominirank za besedo leta, je napisala Dnevnikova novinarka Ranka Ivelja.

Kolesarski diptih

Vrabec Anarhist, 12. januar 2021 ― Drugič sem jo zagledal, nežnost na kolesu, v petek, ko smo na ploščadi Parlamenta brali Ustavo, palicaji pa so na telesu mladeniča trenirali prijeme. The post Kolesarski diptih appeared first on Vrabec Anarhist.
Deka

Deka

Airbeletrina, 12. januar 2021 ― Kratko zgodbo z naslovom Deka avtorja Mihe Seljaka je žirija na lanskoletnem natečaju za najboljšo kratko zgodbo uredništvu predlagala v objavo.
še novic