Nočna ptica nagrajena še na 15. festivalu Imaginaria

Misli, 30. avgust 2017 ― Na festivalu animiranega filma Imaginaria, ki je med 21. in 26. avgustom potekal v italijanskem mestu Conversano, je slovensko-hrvaška koprodukcija Nočna ptica Špele Čadež prejela nagrado za najboljši kratkometražni film. Za nagrado v tej kategoriji se je potegovalo 40 filmov z vsega sveta.
O novostih na Beneškem filmskem festivalu

O novostih na Beneškem filmskem festivalu

ARS Gremo v kino, 30. avgust 2017 ― V oddaji govorimo o novostih na Beneškem filmskem festivalu, ki se je začel v sredo, in o iztekajočem se Festivalu kratkega filma v Ljubljani. Ocenjujemo tudi dve premieri: film Druga stran upanja Akija Kaurismäkija, ob katerem smo se pogovarjali z glavnim igralcem Sakarijem Kuosmanenom, in akcijsko komedijo Krij mi hrbet.

Umrla je slovenska dramska igralka Nadja Vidmar

Dnevnik, 30. avgust 2017 ― Minulo sredo se je poslovila dramska igralka Nadja Vidmar. Poklicno pot je v celoti posvetila ustvarjanju v Lutkovnem gledališču Ljubljana (LGL) in generacijam otrok bogatila otroštvo. Čeprav redko kdo od njih ve, kdo je Nadja Vidmar, poznajo glas...

Festival Zmaj 'ma mlade v Postojno prinaša Živo knjižnico

Misli, 30. avgust 2017 ― Mladinski center Postojna in Regijsko stičišče nevladnih organizacij primorsko-notranjske regije BOREO v sklopu festivala Zmaj 'ma mlade pripravljata Živo knjižnico. Obiskovalcem, "bralcem" bo za izposojo na voljo vrsta zanimivih živih knjig, ki pričajo o zgodbah, ki jih piše življenje, so zapisali organizatorji.
Izpoved, vredna zaupanja

Izpoved, vredna zaupanja

Odzven, 30. avgust 2017 ― Kdor ne pozna življenja in dela Tadeje Vulc, si o njej verjetno ne bo ustvaril napačnega vtisa, če bo v roke vzel album Čutenja/Emotions ter si za kakšno urico privoščil odplavati v skladateljičin svet.
V pariški Grand Palais oktobra razstava Gauguin alkimist

V pariški Grand Palais oktobra razstava Gauguin alkimist

Misli, 30. avgust 2017 ― V pariškem razstavišču Grand Palais za oktober napovedujejo odprtje razstave Gauguin alkimist. Kot piše na spletni strani razstavišča, bo razstava, ki bo združila 200 umetnikovih del, ponudila edinstveno popotovanje v ustvarjalni proces francoskega umetnika Paula Gauguina (1848-1903).
V Benetkah danes začetek 74. mednarodnega filmskega festivala

V Benetkah danes začetek 74. mednarodnega filmskega festivala

Misli, 30. avgust 2017 ― V Benetkah se danes začenja 74. mednarodni filmski festival. Odprl ga bo film Downsizing režiserja Alexandra Paynea, ki bo na Lidu doživel svetovno premiero. Ob njem je v tekmovalnem programu festivala, ki se ob Cannesu in Berlinu uvršča med najpomembnejše filmske festivale na svetu, še 20 filmov. Festival se bo sklenil 9. septembra.
Med sodobnim in urbanim plesom

Med sodobnim in urbanim plesom

Mladina, 30. avgust 2017 ― Murska Sobota bo med 31. avgustom in 2. septembrom prizorišče mednarodnega festivala Front@ sodobnega plesa, ki bo dvanajsto leto zapored gostil vrhunske tuje in domače plesne predstave. Festival, ki nastaja v produkciji zavoda Flota in v koprodukciji z Zavodom za kulturo, turizem in šport ter Mladinskim informativnim in kulturnim klubom Murska Sobota, se odvija od leta 2006 v Murski Soboti, s čimer prispeva tudi...
še novic