SPEKTRI JAVNIH DNEVNIH SOB

SPEKTRI JAVNIH DNEVNIH SOB

Radio Študent, 21. junij 2018 ― Z znamenito obsijanim in opevanim prvim poletnim dnevom se ležernemu rajanju primerno razgrinja repertoar počitniškega kulturnega živžava. Poleg praznika glasbe, ki danes ponuja številne koncerte in druženja na prostem povsod po Ljubljani, se ponujata tudi dva raznovrstna intermedialna dogodka.  
Na kresni večer o kar štirih delih, povezanih z vojno

Na kresni večer o kar štirih delih, povezanih z vojno

Misli, 21. junij 2018 ― V soboto, 23. junija, bodo na ljubljanskem Rožniku že tradicionalno razglasili dobitnika nagrade kresnik, ki jo časopisna hiša Delo podeljuje za najboljši slovenski roman preteklega leta. Prireditev popestrijo tudi vile kresnice, ki nagrajenca popeljejo k vžigu kresa. V ospredju letošnjega večera bo zagotovo vojna, tako ali drugače.

Ptuj: 140 let Glasbene šole Karola Pahorja

Štajerski tednik, 21. junij 2018 ― Z izjemnim praznovanjem častitljive obletnice delovanja so še enkrat več dokazali, da Glasbena šola Karola Pahorja Ptuj že polnih 140 let predstavlja izjemno pomemben kamen v mozaiku izobraževalnega, kulturnega in družabnega dogajanja ne le v Podravju, temveč tudi na državni ravni. Spektakel, ki so ga pripravili, je navdušil več kot 1100 gledalcev. Vidno navdušen je bil tudi slavnostni govornik, predsednik države Borut Pahor.
Na Broadwayu leta 2020 muzikal na glasbo Michaela Jacksona

Na Broadwayu leta 2020 muzikal na glasbo Michaela Jacksona

Misli, 21. junij 2018 ― Na Broadwayu bodo leta 2020 uprizorili muzikal na glasbo Michaela Jacksona, ki bo vključeval uspešnice, kot so Thriller, Man in the Mirror, The Way You Make Me Feel, Billy Jean ter Beat It. Libreto piše dvakratna Pulitzerjeva nagrajenka na področju dramatike Lynn Nottage, koreografiral pa ga bo Christopher Wheeldon, navaja The Guardian.
Danes tudi v Sloveniji praznujemo glasbo

Danes tudi v Sloveniji praznujemo glasbo

Mladina, 21. junij 2018 ― Slovenski Praznik glasbe je kulturni dogodek usmerjen v promocijo slovenske glasbe in njenih ustvarjalcev, promocijo žive glasbe ter vzpostavljanju odnosa tišina – glasba. Je enodnevni festival, na katerem se na zunanjih prizoriščih v mestu predstavijo tako ljubiteljski kot poklicni glasbeniki različnih žanrov, od rocka in popa do elektronike in klasične glasbe.
Deset kulturnih dogodkov od četrtka do nedelje

Deset kulturnih dogodkov od četrtka do nedelje

Mladina, 21. junij 2018 ― Tokrat priporočamo razstavo Petre Varl, ki je nastala v sodelovanju z islandskim glasbenikom Ólafurjem Arnaldsom in oblikovalcem oblačil Urošem Belantičem, otvoritev cikla filmov Davida Lyncha z dokumentarnim portretom David Lynch: Umetnost življenja, premiero performansa Staging a Play: Antigona koreografa in plesalca Matije Ferlina, Festival Lent, ki bo potekal od 22. do 30. ...
V Nuku na ogled prepovedane knjige

V Nuku na ogled prepovedane knjige

Mladina, 21. junij 2018 ― V preddverju Velike čitalnice Narodne in univerzitetne knjižnice (Nuk) so danes odprli razstavo del, ki so bila v preteklosti označena za versko, moralno ali politično sporna ter zato uvrščena na seznam prepovedanih knjig.Razstavo, ki je del raziskovalnega projekta o knjižni cenzuri na Slovenskem v zgodnjem novem veku, sta pripravila znanstveni sodelavec z Inštituta za slovensko literaturo in literarne vede pri...
še novic