Mol oddala drugo prijavno knjigo za kandidaturo Ljubljane za EPK 2025

Mol oddala drugo prijavno knjigo za kandidaturo Ljubljane za EPK 2025

Misli, 24. november 2020 ― Mestna občina Ljubljana (Mol) je danes oddala drugo prijavno knjigo za kandidaturo Ljubljane za Evropsko prestolnico kulture (EPK) 2025. Ljubljana kandidira za naziv EPK ob podpori 25 občin ljubljanske urbane regije. Za osrednjo temo kandidature si je delovna skupina izbrala solidarnost, za slogan pa Brez žice!, Wireless!, so sporočili z Mola.
Zoomirano filozofiranje

Zoomirano filozofiranje

Radio Študent, 24. november 2020 ― Prejšnji teden se je od ponedeljka do četrtka na Zoomovi platformi odvil Filozofski maraton, ki ga Študentsko filozofsko društvo organizira vsako leto. Letošnja tema je bila Filozofija med duhom in naravo. 
MKC Maribor bo gostil evropsko prvenstvo v slam poeziji

MKC Maribor bo gostil evropsko prvenstvo v slam poeziji

Misli, 24. november 2020 ― Mladinski kulturni center (MKC) Maribor bo letos gostil Evropsko prvenstvo v slamovski poeziji, ki bo zaradi izrednih razmer prvič v zgodovini potekalo v spletni obliki. Na tekmovanju se bodo pomerili slamovski pesniki in pesnice, ki po navedbah organizatorjev spadajo v sam vrh evropske uprizoritvene poezije.
Uglasbena duhovnost Brine Jež Brezavšček

Uglasbena duhovnost Brine Jež Brezavšček

Odzven, 24. november 2020 ― Plošča Brine Jež Brezavšček ponuja intimen vpogled v introvertirano glasbeno izrazoslovje skladateljice, ki ji miniaturna struktura in komorno zasnovana sozvočja ne preprečujejo izraza velikopoteznih in univerzalnih konceptov. svetovnega nazora.

Začenja se 7. edicija Slowindove pomladi

Misli, 24. november 2020 ― S koncertom Luke Juharta in Uroša Rojka se drevi začenja 7. Slowindova pomlad, ki se zaradi aktualnih razmer seli na splet. Poleg vrste mladih avtorjev, ki jih bodo predstavili na skupnem koncertu s Forumom nove glasbe, so tu še trije Slovenci, ki jim bodo namenjeni samostojni glasbeni večeri. Cikel se bo sklenil 15. decembra.

Ob 20. obletnici delovanja Matjaža Krivica posebna edicija fotografij

Misli, 24. november 2020 ― V Galeriji Fotografija so v ponedeljek začeli prodajati posebno edicijo fotografij iz najnovejše serije Plan B Matjaža Krivica. Pripravili so jo ob 20. obletnici fotografovega profesionalnega delovanja. Plan B pripoveduje zgodbe pionirjev boja s podnebnimi spremembami. Krivic je fotografije posnel na Kitajskem, Norveškem, v Boliviji, ZDA in drugod.

Narodna galerija išče dela Hinka Smrekarja za pregledno razstavo

Misli, 24. november 2020 ― Narodna galerija za prihodnje leto pripravlja pregledno razstavo Hinka Smrekarja, pri čemer se sooča z nepopolnim seznamom njegovih del. Zadnja retrospektivna razstava je bila leta 1952, veliko umetnin je skozi leta zamenjalo lastnike, pojasnjujejo v galeriji in se obračajo na lastnike del, da jim pomagajo sestaviti boljši seznam umetnin.
V prihajajoči knjigi zbranih 27 dnevnikov Alana Rickmana

V prihajajoči knjigi zbranih 27 dnevnikov Alana Rickmana

Misli, 24. november 2020 ― Jeseni leta 2022 bo izšla knjiga The Diaries of Alan Rickman (Dnevniki Alana Rickmana), v kateri bo zbranih 27 zvezkov, ki jih je s prosto roko napisal pokojni britanski igralec. Pisal jih je vse do svoje smrti, z namenom, da bi jih nekoč objavil. Vsebujejo več kot 25 let misli o njegovi karieri in življenju, navaja britanski The Guardian.
Narodna galerija išče dela Hinka Smrekarja

Narodna galerija išče dela Hinka Smrekarja

Mladina, 24. november 2020 ― Narodna galerija maja 2021 pripravlja pregledno razstavo vsestranskega umetnika Hinka Smrekarja (1883‒1942), čigar delo je neprecenljiv kulturnozgodovinski dokument prvih desetletij 20. stoletja. Ustvaril je dela z narodopisnimi, pravljičnimi in fantazijskimi motivi ter ilustriral mnogo knjig za otroke, mladino in odrasle.
še novic