Film o sovraštvu do drugačnih

Štajerski tednik, 25. april ― Film režiserja Marka Šantića Zbudi me se te dni predstavlja v slovenskih kinematografih, 18. aprila smo si ga lahko ogledali tudi na Ptuju. Žal je to bila že druga predstava slovenskega filma z le peščico gledalcev. Tako je bilo pred tem tudi na ptujski premieri filma Jama, ptujskega režiserja Dejana Baboseka. Film Zbudi me je bil na lanskem Festivalu slovenskega filma nagrajen s petimi vesnami.

Ples igrivosti in zanimivih idej

Štajerski tednik, 25. april ― Na Območni reviji plesnih skupin Pozdrav pomladi 2024, ki je aprila potekala v Mestnem gledališču Ptuj, je bila strokovna spremljevalka Snježana Premuš. „Ples in gibanje je nekaj najbolj primarnega človeku. Za razliko od športa pa umetnost plesa omogoča ustvarjalno izražanje,“ je poudarila.

Hudičeva luknja v Celju

Celje.info, 25. april ― V Galeriji sodobne umetnosti je še nekaj dni, natančneje do 28. aprila, na ogled razstava japonske umetnice, ki je svoj dom našla v Celju, Keiko Miyazaki. Razstava z naslovom “V ... Beri dalje The post Hudičeva luknja v Celju appeared first on Celje.info.

Umrl utemeljitelj slovenske kitaristike Tomaž Šegula

Misli, 25. april ― V 84. letu je pred dnevi umrl kitarist, glasbeni pedagog in muzikolog Tomaž Šegula, ki velja za utemeljitelja slovenske kitaristike, piše portal MMC. Zavzemal se je, da je kitara v slovenskih glasbenih šolah postala enakovredna drugim glasbilom. Je avtor zbirke učbenikov Mladi kitarist, ki so nepogrešljivi za učitelje pri poučevanju kitare.

Razmislek o lastni odgovornosti

Mladina, 25. april ― V Mini teatru bo danes, 25. aprila ob 20.00 premiera predstave Sanjači ali ljubezenska zgodba v revoluciji v režiji Bora Ravbarja, ki je nastala po motivih filma Sanjači Bernarda Bertoluccija, romana Sveti nedolžneži Gilberta Adaira in drugih besedil revolucije. 

Ko vdira revolucija na oder

Mladina, 25. april ― V Mini teatru bo danes, 25. aprila, ob 20. uri premiera predstave Sanjači ali ljubezenska zgodba v revoluciji v režiji Bora Ravbarja, ki je nastala po motivih filma Sanjači Bernarda Bertoluccija, romana Sveti nedolžneži Gilberta Adaira in drugih besedil revolucije. 
še novic