Wim Wenders: Anselm

MMC Film, 25. avgust ― Anselm je dokumentarni portret nemškega kiparja in vizualnega umetnika Anselma Kieferja, ki ga je posnel Wim Wenders. Eden najbolj priznanih nemških režiserjev je kiparjev sodobnik, rojena sta le nekaj mesecev narazen, tik po koncu druge svetovne vojne.

Dnevi poezije in vina: Po poteh Ptuja s poezijo ali zaradi poezije

Misli, 25. avgust ― Na Ptuju in v okoliških krajih se je sklenila še ena izvedba festivala Dnevi poezije in vina. S premišljenim konceptom dogajanja so organizatorji znova prikazali raznolike pesniške glasove iz več držav, udeležba na osrednjih dogodkih pa je potrdila, da ima največji slovenski pesniški festival svoje občinstvo, ki je v mestu tudi zaradi poezije.

»Treba je poskrbeti, da bo tudi hrana za dušo lokalno pridelana«

Mladina, 25. avgust ― "Verjamem v filme, ki postavljajo vprašanja, ne dajejo odgovorov. Dobri filmi so tisti, ki ostanejo s tabo in te nagovarjajo še dolgo po tem, ko si jih gledal, da katarza deluje. Filmi oziroma avdiovizualni mediji so mediji 21. stoletja, saj najhitreje pridejo do gledalca, najbolj so razumljivi in komunikativni. Zdaj pa politični del: ko država razmišlja o svoji kulturi in kdo mi smo, ko z nekimi strukturami...

Osrednji pesniški gostji na Dnevih poezije in vina o navdihih

Misli, 24. avgust ― Osrednji gostji letošnjih Dnevov poezije in vina, danska pesnica Pia Tafdrup in belorusko-ameriška pesnica Valžina Mort, sta na današnjem literarnem pogovoru pojasnjevali navdihe, iz katerih črpata. Pri tem se je izkazalo, da sta si v osnovi različni: če se prva zaveda svojih korenin in je nanje tudi navezana, se druga že vseskozi počuti odtujeno.
V Tehnoparku Celje razstava ATMOSFERE, ki na inovativen način združuje umetnost in znanost (foto)

V Tehnoparku Celje razstava ATMOSFERE, ki na inovativen način združuje umetnost in znanost (foto)

Celje.info, 24. avgust ― V Tehnoparku Celje so uspešno otvorili mednarodno razstavo, ki na inovativen način združuje umetnost in znanost. Razstava ATMOSFERE obiskovalcem ponuja globok vpogled v kompleksne povezave med našim okoljem, podnebjem in ... Beri dalje The post V Tehnoparku Celje razstava ATMOSFERE, ki na inovativen način združuje umetnost in znanost (foto) appeared first on Celje.info.

Filmi tedna / Letni Kinodvor na Kongresnem trgu

Mladina, 24. avgust ― Na Kongresnem trgu v Ljubljani bo od 26. do 29. avgusta ob 21.00 potekal Letni Kinodvor na Kongresnem trgu z brezplačnimi projekcijami vrhuncev filmske umetnosti, ki vsako leto pritegne veliko domačih in tujih obiskovalcev. Kinodvor se s to prireditvijo postavlja ob bok podobnim projektom s področja kulturnega turizma v Locarnu, Dunaju, Parizu, Londonu in Bologni.
še novic