S podelitvijo nagrade SEP za mlade avtorje odprtje 39. Vilenice

Misli, 3. september ― Z nocojšnjo podelitvijo pisateljske nagrade Srednjeevropske pobude (SEP) za mlade avtorje se je odprl 39. mednarodni literarni festival Vilenica. Nagrado je prejela hrvaška avtorica in aktivistka Monika Herceg, ki se v svojih delih med drugim posveča razmisleku o človeški zavesti in stanju v današnjem svetu.

Anja Mugerli: Plagiat

MMC Knjige, 3. september ― Anja Mugerli, letošnja prejemnica nagrade kresnik za roman Pričakovanja, v katerem odkrito piše o zagatah, s katerimi se mlad par spopada ob umetni oploditvi, je tudi avtorica več kratkoproznih zbirk.

Ljubljana Festival se bo sklenil z nastopom pianistke Marthe Argerich

Misli, 3. september ― Ljubljana Festival se bo v 72. izvedbi sklenil z nocojšnjim koncertom v Cankarjevem domu, kjer bosta nastopila Orkester Slovenske filharmonije pod taktirko švicarskega dirigenta Charlesa Dutoita. Na odru Gallusove dvorane se jima bo pridružila priznana argentinska pianistka Martha Argerich, ki je z dirigentom že gostovala na festivalu leta 2021.

Goriška knjižnica Franceta Bevka od danes z novim bibliobusom

Misli, 2. september ― V Goriški knjižnici Franceta Bevka so danes slavnostno prerezali trak na novem bibliobusu, ki bo nadomestil starega z letom izdelave 2005. Potujoča knjižnica sicer mesečno obišče 85 lokacij, od tega tri v zamejstvu, in ima 1800 stalnih članov. Novo vozilo je stalo 450.000 evrov in je opremljeno z najsodobnejšo IKT tehnologijo.
še novic