Ravnatelj in profesorica celjske gimnazije prejemnika stanovskega priznanja za delo na področju slovenistike

Ravnatelj in profesorica celjske gimnazije prejemnika stanovskega priznanja za delo na področju slovenistike

Celje.info, 1. oktober ― Ravnatelj in profesorica I. gimnazije v Celju sta konec septembra na sklepnem dogodku 34. Slovenskega slavističnega kongresa prejela stanovski priznanji za delo na področju slovenistike. Na zadnji petek v septembru ... Beri dalje The post Ravnatelj in profesorica celjske gimnazije prejemnika stanovskega priznanja za delo na področju slovenistike appeared first on Celje.info.
Popotniki skozi atomski vek

Popotniki skozi atomski vek

Odzven, 1. oktober ― S ponatisom kultnega albuma progrockovske zasedbe, katerega izvirna naklada je prišla na redkokatero polico, ima zdaj vsak na voljo sodobno različico ene najbolj iskanih vinilk jugoslovanske glasbe.
Tom Veber: Pordelih lic

Tom Veber: Pordelih lic

MMC Knjige, 1. oktober ― Zbirka Pordelih lic je, če prav razumemo spremno besedilo Marjana Pungartnika, tretja izdana pesniška zbirka Toma Vebra, a v resnici prvenec, saj je avtor nekako "za nazaj" zbral svoje stare pesmi in jih pordelih lic poslal med bralce.

Marlowov Faust je morda soavtorsko delo pozabljenega dramatika

Misli, 1. oktober ― Strokovnjaki so že vrsto let domnevali, da je imel Christopher Marlowe pri komičnih prizorih svoje igre Doktor Faust sodelavca, čeprav je na izdaji iz leta 1604 samo njegovo ime. Že pred leti so omenjali, da bi pri tem lahko sodeloval skoraj pozabljeni dramatik Henry Porter, a po primerjavi lingvističnih dokazov je to postalo še bolj verjetno.
Enfant terrible sovjetskega in ukrajinskega filma

Enfant terrible sovjetskega in ukrajinskega filma

Mladina, 1. oktober ― V Slovenski kinoteki so pripravili prvo pregledno retrospektivo režiserke, scenaristke in igralke Kire Muratove. Ustvarjalki, ki so jo označili za enfant terribla sovjetskega in ukrajinskega filma, se bodo poklanjali do konca novembra. Za začetek bodo nocoj zavrteli film o hrepenenju in osamljenosti, ženskosti in materinskosti Dolga poslavljanja.
»Palestinci si ne želimo biti zgolj žrtve«

»Palestinci si ne želimo biti zgolj žrtve«

Mladina, 1. oktober ― "Res marsikdo poskuša prikazati Palestince zgolj kot žrtve, kar je glede na zgodovinske dogodke od leta 1948 deloma tudi točno, vendar si ne želimo biti zgolj žrtve, temveč se proti nezakoniti okupaciji aktivno borimo z vsemi sredstvi, ki so nam na voljo. Smo vitalni in nismo obupali, celo danes v Gazi potekajo najrazličnejše aktivnosti, da se ohrani bit za prihodnost, pa četudi so to le navidez minorne dejavnosti.
še novic