Nobelova nagrada za literaturo južnokorejski pisateljici Han Kang

Nobelova nagrada za literaturo južnokorejski pisateljici Han Kang

Misli, 10. oktober ― Južnokorejska pisateljica Han Kang je letošnja dobitnica Nobelove nagrade za literaturo, je danes v Stockholmu sporočila Švedska akademija. Prejela jo je za "intenzivno poetično prozo, ki se sooča z zgodovinskimi travmami in razkriva krhkost človeškega življenja", so zapisali v utemeljitvi. V slovenščino je preveden njen roman Vegetarijanka.
Risomanija v Galeriji mesta

Risomanija v Galeriji mesta

Štajerski tednik, 10. oktober ― V Galeriji mesta Ptuj, za katero je nadvse uspešna tudi poletna sezona, njeni obiskovalci prihajajo s celega sveta, tudi iz ZDA, kar kaže na to, da je Ptuj postal zanimiva destinacija, ne samo za slovenski, temveč tudi tuji turizem.
Stari hrast

Stari hrast

MMC Film, 10. oktober ― Kako se veliki režiserji spopadajo s svojo minljivostjo? Tarantino je že leta obseden z idejo, da se bo po desetih celovečercih poslovil od filma, Coppola je pri 85 letih v svet poslal svoj "magnum opus". Ken Loach ima veliko bolj umerjen pristop.
Impotentna ljubezen

Impotentna ljubezen

Mladina, 10. oktober ― SNG Drama Ljubljana bo na novi lokaciji na Litostrojski cesti, v sobota 12. oktobra ob 20.00 odprla še veliki oder. Z italijanskim režiserjem Paolom Magellijem so pripravili klasiko socialističnega realizma Otroci sonca Maksima Gorkega. Gledališče jo je doslej uprizorilo le enkrat, v njej pa so našli vzporednice tudi z današnjim časom.
še novic