Potencial urbane raznolikosti in kreativnosti migrantskih podjetnikov

Potencial urbane raznolikosti in kreativnosti migrantskih podjetnikov

ZRCalnik, 11. oktober 2017 ― Predeli mest, v katerih živijo, delajo in ustvarjajo migranti, so praviloma med najbolj slikovitimi in sčasoma postanejo zanimivi tudi za turiste, katerih radovednost presega kljukanje znamenitosti na spisku obveznih ogledov. Tudi Interregov projekt Urban Diversity slavi raznolikost in ustvarjalnost onkraj etničnih in rasnih meja. Njegov namen je povezovanje in zagotovitev zaposlitev za čim več prišlekov… Več Potencial urbane raznolikosti in kreativnosti migrantskih podjetnikov
50 stopinj vroče puščave

50 stopinj vroče puščave

KUD Logos, 11. oktober 2017 ― Odlomki so iz knjige 50 stopinj vroče puščave, v kateri so zbrani spomini z več potovanj. Poglavje »Ustroj trpljenja« je posvečeno potovanju po puščavi Kalahari.   Prva polovica julija 1992 med Ukuijem in dolino Auob v puščavi Kalahari Kdo pravi, da je polpuščava manj nevarna in enostavnejša kot prava puščava? Velika napaka! A prepozno je, […]
Delo in tehnologija

Delo in tehnologija

Radio Študent, 10. oktober 2017 ― Inštitut za delavske študije je prejšnji petek, 6. oktobra, v Stari mestni elektrarni priredil enodnevno konferenco z naslovom Delo in tehnologija. Konferenca se vpisuje v niz Prvomajskih šol, ki pa je bila letos – ob stoti obletnici oktobrske revolucije – nadvse prikladno preprosto prestavljena na poznejši mesec v letu.
Boj

Boj

Airbeletrina, 10. oktober 2017 ― Na TV-sprejemniku se pravkar blešči lik, ki je premagal včerajšnjega sebe. Ožarjen je. Zamišljam si nenavaden, nekonvencionalen rumen ring, na katerem piše: Sam proti sebi. S tem zadnjim bojem je junak nedvomno presegel svoj osebni rekord, star šele nekaj ur. Črke, ki gnezdijo v ringu, vsekakor pozivajo na veliki boj.
Takšne zmajske – Goran: legenda o zmaju. Primož Suhodolčan. DZS, 2017. Ilustriral Matej de Cecco. (Veronika Šoster)

Takšne zmajske – Goran: legenda o zmaju. Primož Suhodolčan. DZS, 2017. Ilustriral Matej de Cecco. (Veronika Šoster)

Trubarjeva hiša literature, 10. oktober 2017 ― Primož Suhodolčan je bil ob pravem času na pravem mestu; sredi največje košarkarske evforije v zgodovini samostojne Slovenije je v kinematografe prišla ekranizacija njegove mladinske uspešnice Košarkar naj bo! (1994), knjigarne pa je zavzela čisto sveža slikanica Goran: legenda o zmaju, ki predstavi Gorana Dragića. To pa ni njegova prva športna biografija, transformirana v pravljični format, lansko leto je bila namreč v fokusu Tina Maze in knjiga Tina in medvedja moč, zamenjal pa se je ilustrator, po Gorazdu Vahnu se je pri Goranu in zmajih izkazal Matej de Cecco (Šnofijeva druščina).
še novic