Ljubezen in matematika

Ljubezen in matematika

Airbeletrina, 31. december 2017 ― Ti si zahtevna matematična naloga. Rada bi te rešila empirično. Iščem formule. Zamenjujem seštevance in množitelje, a čez dan se pogoji naloge spreminjajo, in odgovor izmika. Ponoči, kot še nikoli,

Srečn’ga pa zdraw’ga!

Vigevageknjige, 31. december 2017 ― Živeli! Navdušeno izkoriščam zadnji dan starega leta za zahvale & čestitke. 😀 Najprej zahvale, jasno. Že kar takoj opozarjam na zvečano rabo navduševalnih pridevnikov … halo! Na tak dan se pa skor že spodobi & … več »
Zbogom, 2017!

Zbogom, 2017!

Airbeletrina, 30. december 2017 ― Še eno leto je minilo in spet smo pripravili nekaj izpovedi naših sodelavk in sodelavcev. Hvala, da ste bili z nami - in vse dobro v prihajajočem letu.
Ta pes, tisti pes

Ta pes, tisti pes

Airbeletrina, 29. december 2017 ― Pes laja. Za drugo mizo v lokalu čakam Tajdo. Obred prve kave, ki mi jo zdravnik prepoveduje, po vrnitvi domov. Počasi se uskladim s temperaturo v lokalu. Čutim, da je telo preutrujeno, da bi sodelovalo pri čem drugem. Gledam psa, ki je privezan za kromiran drog, na katerem visi zamotana zastava. Luč na drogu je ravno ugasnila, dovolj svetlo je že in dobro vidim. Laja. Nikogar ne moti, čeprav je zunaj vsaj minus sedem. Prikaže se natakarica.
Včerajšnji svet

Včerajšnji svet

Airbeletrina, 28. december 2017 ― Tudi priložnostni opazovalec bi težko spregledal podobnosti med mojim rojstnim krajem, Trstom, in enim od mnogih mest, v katerih sem v svojih zrelih letih delal in živel, Ženevo. Obe mesti se zrcalita v vodi, sta obdani s strmimi pobočji in obe se nahajata v geografskem cul-de-sac-u, saj Ženevo v celoti obkroža Francija. Čudovito jezero Lemann, katerega Jet d'eau – dobesedno curek vode – je najbolj prepoznavni spomenik, obdajajo okoli in okoli strmi griči, Jura in Salèv, pogosto pokriti s snežno kapo.
še novic