Odisej brez Itake

Odisej brez Itake

Vrabec Anarhist, 7. januar 2021 ― Schubertova možata in v slutnji bližajoče se smrti izzorjena, a hkrati lirično pretanjena in v hipnotično ponavljajoči se ritem začarana glasba se sijajno ujema s temeljnim vzdušjem romana. The post Odisej brez Itake appeared first on Vrabec Anarhist.
Moda

Moda

Airbeletrina, 7. januar 2021 ― Precej stvari je odvisnih od mode. Moda določa in opredeljuje naša življenja. Tudi književnost ni izjema. V preteklosti, ko se je književnost še lahko kitila z nazivom paradnega konja med umetnostmi, je bila najvažnejši izključujoči element, ki je ločeval dobro in slabo, ki je določal, kaj bo padlo in kaj bo stalo v nekakšni trenutni pozlati; pripadnost določenim umetniškim smerem. Izmom. Določeni modi.
Ne boste verjeli, kaj se zgodi v tej knjigi

Ne boste verjeli, kaj se zgodi v tej knjigi

Airbeletrina, 5. januar 2021 ― Taras Birsa, ki se je od prve knjige Jezero (Goga, 2016), po kateri je bila posneta tudi televizijska nadaljevanka, že dodobra ustoličil kot eden izmed najbolj prepoznavnih inšpektorjev v slovenski literaturi, bi bil v svojem četrtem primeru le težko bolj aktualen. Tudi v literarni svet Tadeja Goloba se je namreč priplazil koronavirus, ki je zaznamoval lansko leto in bo verjetno še kakšno.
Ali ste normalni?

Ali ste normalni?

Radio Študent, 4. januar 2021 ― Zbirko Theory Redux založbe Polity Press lahko že nekaj let prepoznamo po dostopnih kratkih broširanih knjigah s psihedeličnimi naslovnicami. Koncept za vizualno takoj prepoznavno zbirko je preprost: ponuditi hitre vpoglede v najbolj pereče probleme sodobnosti in sodobne teorije.
Ne potrebujem ničesar od tu

Ne potrebujem ničesar od tu

Dnevnik, 3. januar 2021 ― Vse bi pustil tukaj, doline, hribe, šoje in stezice na vrtu, vse, tudi šila in kopita, tukaj bi pustil nebo, in zemljo, pomlad in jesen, tukaj bi pustil poti, ki vodijo ven, noči v kuhinji, zadnji zaljubljeni pogled, vse smeri proti ...
še novic