V iskanju duše

Vrabec Anarhist, 25. september ― Doslej zadnje Šarotarjevo delo se razpira kot priklicevanje izginulega in izgubljenega, kot večni spomenik žrtvam največjega zločina človeštva in nenazadnje kot spomin na lastne predhodnike. The post V iskanju duše first appeared on Vrabec Anarhist.
LIDIJA ARIZANKOVSKA IN IVAN ANTONOVSKI na DSP, 23. 9. 2024

LIDIJA ARIZANKOVSKA IN IVAN ANTONOVSKI na DSP, 23. 9. 2024

Društvo slovenskih pisateljev, 24. september ― V ponedeljek, 23. 9., je v dvorani DSP potekal pogovorni večer o vzajemnem medkulturnem posredovanju slovenske in makedonske književnosti. S profesorico slovenskega jezika, jezikoslovko in prevajalko LIDIJO ARIZANKOVSKO, gostjo DSP rezidenčnega programa za tuje posrednike, in literarnim raziskovalcem, pesnikom in prevajalcem IVANOM ANTONOVSKIM se je pogovarjala NAMITA SUBIOTTO. Slišali smo tudi nekaj uglasbenih pesmi Blažeta […]

Ne uničimo Ksantip(e)

Vrabec Anarhist, 24. september ― V tem primeru Majerhold poruši – uspešno – slabo predstavo o Ksantipi. Odlično predstavi problematiko Ksantipinega položaja in poudari, da je Sokrat bil do nje same in žensk nespoštljiv. The post Ne uničimo Ksantip(e) first appeared on Vrabec Anarhist.
še novic