Filmska recenzija: Velika igra

Filmska recenzija: Velika igra

MMC Film, 9. januar 2018 ― Velika igra je hiša, v kateri tri od štirih vogalov podpira Jessica Chastain, a marsikoga bo v kino spravil podatek, da je pred nami režijski prvenec Aarona Sorkina, najbolj iskanega (in najbrž . . .

Brez imena

Radio Študent, 9. januar 2018 ― Današnje kulturne novice, drago poslušalstvo, so brez naslova, brez imena. Šokantno, kajne? Razlog je, da smo tudi mi šokirani, kako pomembno je lahko ime: ne le kaj vse lahko vse pomeni, v bistvu to sploh ne, pač pa kaj da ime lahko vse povzroči ... Zagotovo te kulturne novice, čeprav dvomim, da ste imeli zdaj to v mislih.

Literarna nagrada man booker odslej tudi na Irskem objavljenim knjigam

Misli, 9. januar 2018 ― Fundacija Booker Prize je spremenila pravila za podeljevanje literarne nagrade man booker. Ta je bila doslej namenjena le romanom, ki so bili napisani v angleščini in so izšli v Veliki Britaniji, po novem pa je namenjena tudi romanom, ki so izšli na Irskem. Doslej namreč irski avtorji brez britanskega založnika niso prišli v izbor za nagrado.

V Kopru razstava v spomin na prvi izid revije Slovenka

Misli, 9. januar 2018 ― V Osrednji knjižnici Srečka Vilharja v Kopru bodo popoldne odprli razstavo Tržaške Slovenke. Z razstavo, ki jo je za obeležitev svoje 70-letnice pripravila Narodna in študijska knjižnica iz Trsta, se želijo spomniti prvega izida Slovenke, prve slovenske ženske revije, ki je izhajala med leti 1897 in 1902, ter njene urednice Marice Nadlišek.
Skupna jedra

Skupna jedra

Dnevnik, 9. januar 2018 ― Tole bo nekoliko oseben zapis. Pred mesecem sem bil v Beogradu. Po tridesetih letih. Ko je Jugoslavija začela razpadati, so moji književni prijatelji iz Srbije drug za drugim začeli mesto zapuščati, iz različnih razlogov in v različne smeri, in...
Idilične podobe, preoblečene v distopične različice

Idilične podobe, preoblečene v distopične različice

Mladina, 9. januar 2018 ― V Kinu Šiška je do 28. januarja na ogled razstava slikarja in glasbenika Uroša Weinbergerja z naslovom die Drohnen. Weinbergerjevo dolgoletno ustvarjanje temelji na podobah, ki na prvi pogled delujejo kot motivi zasebnih družinskih fotografij, preoblečenih v distopične različice, ki gledalca navdahnejo z vznemirjenostjo in zgroženostjo. Dela z družbenokritično tematiko se odpirajo vrsti različnih interpretacij,...
še novic