Boj na boj, vojna

Boj na boj, vojna

Radio Študent, 8. januar 2018 ― Današnje kulturne novice začenjamo v deželi oranžnolisega, nečimrnega, okolju škodljivega vodje. V deželi nič več prikritih spolnih nadlegovanj v svetu filma. V deželi, ki je že 75-ič podelila zlato obarvane globuse na piedestalu. In za razliko od oskarjev so nagrade že v prvem poskusu pripadle pravim zmagovalcem.
Snemanje sklepne sezone Igre prestolov v Dubrovniku konec januarja

Snemanje sklepne sezone Igre prestolov v Dubrovniku konec januarja

Misli, 8. januar 2018 ― Novo sezono ene najbolj priljubljenih televizijskih nadaljevank Igre prestolov bodo začeli snemati v Dubrovniku konec januarja, poročajo hrvaški mediji. Napovedujejo, da se filmska ekipa ameriške kabelske mreže HBO vrača v Dubrovnik zaradi tridnevnega snemanja dela osme in hkrati sklepne sezone televizijske uspešnice, ki bo na sporedu leta 2019.
Samospevski blues

Samospevski blues

Odzven, 8. januar 2018 ― Na novi plošči Tomija Lorberja takoj na začetku vstopimo v kombinacijo Quentina Tarantina, Umorov na podeželju, Twin Peaks in običajnih mafijskih obračunov iz dvajsetih in tridesetih let 20. stoletja.
V madridskem Pradu aprila razstava Rubensovih oljnih skic

V madridskem Pradu aprila razstava Rubensovih oljnih skic

Misli, 8. januar 2018 ― V madridskem muzeju Prado za april napovedujejo razstavo oljnih skic Petra Paula Rubensa (1577-1640). Rubens sodi med glavne predstavnike flamskega baročnega slikarstva in je mojster velikih dinamičnih kompozicij, ustvarjenih v razkošnih toplih in žarečih barvah. V zgodovino evropske umetnosti se je vpisal tudi kot pomemben ustvarjalec oljih skic.
še novic