Kako za 30 % manj delati več?

Kako za 30 % manj delati več?

Radio Študent, 6. november 2019 ― Medijska afera o notranjem dogajanju v Slovenskem mladinskem gledališču je včeraj na tiskovni konferenci vodstva SMG predvidoma dobila epilog. Začela se je 19. oktobra s člankom v časniku Delo, ki naj bi med drugim nastal kot odziv na intervju z umetniškim vodjo Goranom Injacem, ki je bil na Radiu Študent predvajan 12. septembra.

V Kranju festival fotografije Svetlopisani dnevi

Misli, 6. november 2019 ― V okviru festivala fotografije Svetlopisani dnevi, ki se je v torek začel v Kranju, bodo drevi v Prešernovem gledališču odprli razstavo Kabinet čudes enega najbolj poznanih evropskih fotografov Luigija Spine. Na festivalu sicer sodeluje več kot 100 fotografov iz Kranja in Evrope, dogajanje pa se bo odvilo na 14 prizoriščih.
V Kinodvoru premiera Turkovega filma Dober dan za delo

V Kinodvoru premiera Turkovega filma Dober dan za delo

Misli, 6. november 2019 ― V Kinodvoru bo drevi v sklopu dogodkov Premiera slovenskega filma prikazan film Dober dan za delo, katerega režijo in scenarij podpisuje Martin Turk. Po režiserjevih besedah je v filmu, ki je plod sodelovanja Turčije, BiH in Slovenije, predstavljen "portret človeka, predobrega za ta svet". Premiero bo uvedel Turkov kratki film Nedeljsko jutro.
V Pittsburghu razstava o odnosu Andyja Warhola do vere

V Pittsburghu razstava o odnosu Andyja Warhola do vere

Misli, 6. november 2019 ― V Muzeju Andyja Warhola v Pittsburghu je na ogled razstava Revelation, ki raziskuje odnos med Warholovim ustvarjanjem in katoliško vero, v kateri je bil vzgojen. Postavitev vključuje več kot sto predmetov na to temo iz stalne zbirke muzeja, med katerimi so filmi, risbe, slike in grafike, piše na strani muzeja.
Je umetnika mogoče ločiti od umetnosti?

Je umetnika mogoče ločiti od umetnosti?

Mladina, 6. november 2019 ― Morrissey, nekdanji frontman kultne zasedbe The Smiths, se že od devetdesetih naprej rahlo spogleduje z nacionalističnimi prepričanji – spomnimo se denimo skladbe The National Front Disco iz leta 1996 – v zadnjem desetletju pa se je naglo preobrazil v enega najbolj skrajnih desničarjev na glasbenem zemljevidu. Šestdesetletni glasbenik tako rekoč vsakič, ko odpre usta v katerikoli drug namen, kot je petje, zlomi...
Državljanska nepokorščina in vstajniško gibanje

Državljanska nepokorščina in vstajniško gibanje

Mladina, 6. november 2019 ― Na Novi pošti v Ljubljani bo med 6. in 8. novembrom potekal tridnevni festival GOTOfV JE!, na katerem bodo zastavljali vprašanja o državljanski nepokorščini in protestih ter razmišljali o vstajniškem gibanju v Sloveniji. Festival bo 6. novembra ob 19.30 odprla predstava Alexandra Manuiloffa Država, ki govori o Plamenu Goranovu, umetniku in aktivistu, ki se je leta 2013 v znak protesta proti skorumpirani bolgarski...
še novic