Dronovsko potovanje na monolitnem valovanju strun

Dronovsko potovanje na monolitnem valovanju strun

Odzven, 4. december 2019 ― V soboto, 16. novembra, je v mariborski Minoritski cerkvi potekala koncertna izvedba sodobne kompozicije dronovske glasbe Monolit avtorja Andreja Hrvatina. Izkušnja je bila intenzivna in izvedena z veliko mero potrpežljivosti in natančnosti. Zaslužila bi si večji obisk in pozornost v medijih.

Kiblix z razstavo navidezne umetnosti

Misli, 4. december 2019 ― V Mariboru se danes začenja festival umetnosti in tehnologije Kiblix, ki se z letošnjim letom usmerja v raziskavo in kritiko sodobnih tehnoloških medijev ter njihovo mehko uporabo v sodobni umetnosti, kulturi in izobraževanju. Prireja ga Kulturno izobraževalno društvo (KID) Kibla, kjer bo med drugim razstava Navidezna umetnost.

Turnerjeva nagrada letos vsem štirim nominirancem

Misli, 4. december 2019 ― Letošnjo Turnerjevo nagrado, eno najbolj prestižnih priznanj za sodobno umetnost v Veliki Britaniji, so si na torkovi slovesnosti razdelili vsi štirje umetniki, ki so bili zanjo nominirani. Tako so se odločili žiranti, potem ko so jih Lawrence Abu Hamdan, Helen Cammock, Tai Shani in Oscar Murillo pozvali, naj ne izberejo enega samega dobitnika.
Nobelova nagrajenka Olga Tokarczuk namerava ustanoviti fundacijo

Nobelova nagrajenka Olga Tokarczuk namerava ustanoviti fundacijo

Misli, 4. december 2019 ― Letošnja Nobelova nagrajenka za literaturo Olga Tokarczuk namerava ustanoviti fundacijo, s katero želi podpirati in promovirati poljsko in svetovno umetnost in kulturo, spodbujati človekove pravice in državljanske svoboščine ter podpreti okoljevarstvene dejavnosti, poroča poljska tiskovna agencija PAP. Fundaciji bo donirala 350.000 poljskih zlotov.

Vrnitev Alanis Morissette 

Mladina, 4. december 2019 ― Rock glasbenica Alanis Morissette je v ponedeljek izdala Reasons I Drink, uvodno skladbo s prihajajočega novega albuma, ki bo njen prvi po osmih letih. V prihodnjem letu se bo podala na turnejo Jagged Little Pill, poimenovano po njenem najuspešnejšem albumu iz leta 1995, v četrtek pa bo na Broadwayu premiera muzikala, ki se tudi navezuje na omenjeni album.

Ženska seksualnost

Mladina, 4. december 2019 ― V Cankarjevem domu v Ljubljani bo 5. decembra ob 20.00 premiera erotične drame Simone Semenič to jabolko, zlato v režiji Primoža Ekarta, ki osvetljuje žensko seksualnost in se je loteva iskreno, igrivo, tudi žgečljivo, predvsem pa osvobajajoče prizemljeno. V predstavi spremljamo tri ženske v različnih življenjskih obdobjih z različnimi seksualnimi željami in hrepenenji, ki slalomirajo med željo in obvezo,...
še novic