Novo bralno popotovanje v preteklost in prihodnost

Novo bralno popotovanje v preteklost in prihodnost

Štajerski tednik, 30. junij 2020 8. junija, na dan Primoža Trubarja, spominski dan knjižne slovenščine, ki je od leta 2010 tudi slovenski državni praznik, so v Knjižnici Ivana Potrča Ptuj objavili Bralno značko za odrasle 2020. O tem, kaj prinaša, kako je sestavljen izbor knjig oz. kako so ga izbrali, smo se pogovarjali z vodjo Mladinskega oddelka Knjižnice Ivana Potrča Ptuj Liljano Klemenčič, ki je tudi najbolj zaslužna za Bralno značko.

Festival Pranger v 17. izvedbi z nekaterimi spremembami

Misli, 30. junij 2020 ― Festival Pranger bo s poezijo, kritiko in prevajanjem med 7. in 11. julijem ponovno povezal Ljubljano ter Rogaško Slatino. Srečanje bo v 17. izdaji predstavilo devet pesniških zbirk, potekali bosta prevodna razprava ter razprava Poezija in množice, predstavljen pa bo tudi Stritarjev nagrajenec, ki bo letos znan šele na podelitvi nagrade.

V letu 2021 podelitev britov zamaknjena na maj

Misli, 30. junij 2020 ― Zamikom izvedbe raznih prireditev zaradi novega koronavirusa se pridružujejo tudi organizatorji podelitve britanskih glasbenih nagrad, britov. V ponedeljek so sporočili, da bo 41. podelitev nagrad v letu 2021 potekala v maju, predvsem zato, da bodo imeli dovolj časa za načrtovanje dogodka v živo s številnimi priznanimi nastopajočimi.

Novi koncepti za drugačno in pravičnejšo družbo

Mladina, 30. junij 2020 ― Društvo EnaBanda bo ob zaključku cikla predstavilo zbirko esejev Besednjak za novo dobo, avtoric in gostij pogovorov o aktualnih družbeno-političnih dilemah, ki bo potekala 2. julija ob 19. uri, v 1. nadstropju Športnega društva Tabor Ljubljana. Predstavile se bodo avtorice Zbirke esejev, ki premišljajo in eksperimentirajo z novimi koncepti ter zagovarjajo drugačno in pravičnejšo družbo.
Odprti za kulturo

Odprti za kulturo

Mladina, 30. junij 2020 ― Producentke in producenti v kulturi iz nevladnih organizacij, ljubiteljske kulture, javnih zavodov, festivalov in strokovnih združenj iz vse Slovenije so se združili v kampanjo Mi smo #odprti za kulturo. Z njo želijo preko niza dogodkov in komunikacijskih akcij poudariti pomen kulture in umetnosti v življenjih ljudi ter izboljšati njeno prepoznavnost in podobo v javnosti. Na ploščadi bo med 22. in 29.
še novic