Pogled skozi izložbena okna

Pogled skozi izložbena okna

Radio Študent, 13. oktober 2021 ― Tokrat smo Kulturne novice našli med ogledovanjem mariborskih izložbenih oken. Ta med 8. in 15. oktobrom namreč naseljujejo performativne geste, ki jih je v njih postavilo Društvo za kulturno produkcijo in afirmacijo umetniških procesov NAGIB.
Festival Indigo vabi v Cukrarno na Masovno hipnozo

Festival Indigo vabi v Cukrarno na Masovno hipnozo

Misli, 13. oktober 2021 ― Na novi lokaciji v Cukrarni se danes začenja 6. izdaja festivala Indigo, ki bo do petka ponudil več dogodkov pod naslovom Masovna hipnoza, čez slab teden pa še pogovor med sodobnima mislecema Yanisom Varoufakisom in Slavojem Žižkom. Festival bo po napovedi ponudil razmislek o nekaterih aktualnih vprašanjih, ki bremenijo naš vsakdan.
V ljubljanski Drami premiera predstave Emigranta

V ljubljanski Drami premiera predstave Emigranta

Misli, 13. oktober 2021 ― Na odru Male Drame SNG Drama Ljubljana bo drevi premiero doživela predstava Emigranta. Režijo mojstrsko napisane igre Slawomirja Mrožka o odnosu med človekoma, ki sta tujca v mestu, v katerem živita in tujca drug drugemu, pa tudi samemu sebi, je prevzela Nina Ramšak Marković. V vlogi emigrantov nastopata Nejc Cijan Garlatti in Marko Mandić.
Kako minister Simoniti skriva denar

Kako minister Simoniti skriva denar

Dnevnik, 13. oktober 2021 ― Proračun za kulturo naj bi se v prihodnjih dveh letih še zviševal, kar pa še ne pomeni, da bo bolje poskrbljeno za vse, ki delujejo na tem področju. Za nevladne organizacije, ki so že dlje časa trn v peti ministru Vasku Simonitiju in aktualni vladi,...
Kurenti kot novi heroji

Kurenti kot novi heroji

Mladina, 13. oktober 2021 ― V Ljubljani bodo do 15. oktobra na ogled "nove herojske podobe", ki dopolnjujejo vizualno kuliso naše prestolnice. Plakatna mesta so namreč zavzeli kurenti. Projekt je nastajal v pomladanskem času v ateljeju Pionirskega doma – centra za kulturo mladih, pod vodstvom akademskega kiparja Borisa Beja. Podprl pa ga je tudi Mladinski center Zagorje ob Savi in se vpenja v mednarodni p...
še novic