MGL v novo sezono s Prepovedanimi potmi

Misli, 11. september ― V Mestnem gledališču ljubljanskem (MGL) že ta mesec napovedujejo dve premierni uprizoritvi, ki bosta uvedli novo sezono na temo Prepovedanih poti, v okviru katere bodo obravnavali motive, kot so laž, preizkušnja, sum, dvom, presenečenje, sram in ljubosumje. V načrtu je 10 premier, eno polovico bo usmerjala dramska, drugo pa komedijska intonacija.

V Galeriji CD izbor slovenskih milenijskih ustvarjalcev iz tujine

Misli, 11. september ― V Galeriji Cankarjeva doma (CD) se danes odpira razstava Odprti globus - umetnost milenijske generacije. Gre za skupinsko razstavo desetih mladih slovenskih umetnic in umetnikov, ki jih poleg generacijske enakosti druži še, da živijo in ustvarjajo v tujini. Razstava je eden prvih dogodkov jesenskega programa CD, ki v ospredje postavlja mlade.

Na Netflixu premiera filma Boxer slovenskega režiserja Mitje Okorna

Misli, 11. september ― Na platformi pretočnih vsebin Netflix bo danes premiero doživel Boxer, nov celovečerni film slovenskega scenarista in režiserja Mitje Okorna, ki že 16 let živi na Poljskem. Film pripoveduje o boksarju Jedrzju, ki pobegne iz komunistične Poljske v London, da bi sledil svojim sanjam in postal svetovni prvak. Večinoma so ga posneli na Poljskem.

»Umetnost je politično orodje«

Mladina, 11. september ― V Stari mestni elektrarni - Elektro Ljubljana bo drevi premiera predstave Šivi. Avtor besedila in režiser predstave je glasbenik, pisec in performer Damir Avdić. Predstava je skupaj z mednarodno konferenco Vojna in gledališče - pogled v preteklost, ki bo 12. in 13. septembra v Kinu Šiška, nastala v produkciji Maske Ljubljana.
še novic