Kot glasba za slepi film

Kot glasba za slepi film

Odzven, 13. oktober ― Avtorsko komponistično delo Boruta Kržišnika, zlasti glasbene razsežnosti njegove uporabe t.i. virtualnega orkestra, prepričuje že desetletja. Tako je tudi z novo ploščo Utopia.
Frankfurtski knjižni sejem z razširjeno vsebinsko ponudbo

Frankfurtski knjižni sejem z razširjeno vsebinsko ponudbo

Misli, 13. oktober ― V Frankfurtu bo od 16. do 20. oktobra potekal mednarodni knjižni sejem. Na približno 650 dogodkih bo sodelovalo okoli 1000 avtorjev in govorcev. Častna gostja je Italija, ki se bo predstavila pod sloganom Zakoreninjeni v prihodnosti. Z nacionalno stojnico se bo predstavila tudi Slovenija, ki je bila častna gostja lanskega sejma.

Na hitro prelistano: Novosti na domačem knjižnem trgu

Misli, 12. oktober ― Pri založbi Sanje so izdali roman škotske pisateljice Ali Smith z naslovom Pomlad, pri založbi UMco pa delo izraelsko-ameriškega avtorja Odeda Galora Popotovanje človeštva s podnaslovom Izvori bogastva in neenakosti. Založba ZRC SAZU je poskrbela za izid dela Alme Bejtullahu Glasbeno in plesno delovanje žensk s priseljenskim ozadjem v Sloveniji.
Film tedna / Družina

Film tedna / Družina

Mladina, 12. oktober ― V Kinodvoru bo, 13. oktobra ob 11.00 v okviru festivala Mesto žensk na ogled film Družina. Režijski prvenec pisateljice Christine Angot je pretresljiv, radikalen in globoko oseben avtobiografski dokumentarec o ženski, ki je bila žrtev incesta, zdaj pa skuša razumeti, kako s to resničnostjo živi njena družina.
še novic