DEM1CA

DEM1CA

LUD Literatura, 28. oktober 2019 ― Mogoče nasprotni občutek konkretnega bivanja nastane zaradi spomina, zato ker veš, da si to in to, doktor in profesor, predsednik in višji znanstveni sodelavec, da si bil tam in tam, v Etiopiji in Indiji, na Jamajki in v Ameriki, na Golovcu in Rožniku, v Štepcu in na Teznem, a kaj, če vse to pozabiš? Kdo si potem?
Manifest brez komunistične partije

Manifest brez komunistične partije

Radio Študent, 28. oktober 2019 ― Marca leta 1956 se je zloglasna dvojica najpomembnejših mislecev tako imenovane frankfurtske šole, s katero fašisti še danes strašijo otroke, torej Theodor Wiesengrund Adorno in Max Horkheimer, nekajkrat sestala. Njun pogovor je zapisovala Adornova žena Gretel.
Prihaja dunajski knjižni sejem Buch Wien (6.-10. november)

Prihaja dunajski knjižni sejem Buch Wien (6.-10. november)

Javna agencija za knjigo, 28. oktober 2019 ― Mednarodni knjižni sejem BUCH WIEN 2019, ki bo potekal od 6. do 10. novembra 2019 na Dunaju, ni samo največji dogodek v svoji panogi v Avstriji, ampak s približno 300 dogodki tudi najpomembnejša avstrijska literarna prireditev. Pet dni bo z literaturo živela vsa prestolnica, saj bodo prireditve potekale po vsem mestu, osrednji prostor dogajanja pa bo dunajsko sejmišče v Dvorani D (Halle D), kjer bo pod okriljem Javne agencije za knjigo RS delovala tudi slovenska nacionalna stojnica (pozicija B08).
Razpis Kultura za projekte sodelovanja 2020 – rok 27. november!

Razpis Kultura za projekte sodelovanja 2020 – rok 27. november!

Javna agencija za knjigo, 28. oktober 2019 ― Izvajalska agencija EACEA je objavila zadnji tovrstni razpis v okviru te generacije Ustvarjalne Evrope. Rok za oddajo vlog je 27. november 2019 do 17.00 (CET). Več o razpisu EACEA 32/2019 tukaj. Razpis Kultura za projekte sodelovanja 2020 (EACEA 32/2019) je zadnji tovrstni razpis v okviru trenutne generacije Ustvarjalne Evrope, možne so prijave s projekti sodelovanja manjšega obsega (Kategorija 1) in s projekti sodelovanja večjega obsega (Kategorija 2). Center Ustvarjalna Evropa v Sloveniji ob tej priložnosti pripravlja tehnično delavnico za prijavitelje, ki bo potekala v sredo, 6. novembra. Rok za prijavo udeležbe je do torka, 5. nov. 2019 do 12. ure preko info@ced-slovenia.eu s pripisom »Delavnica Kultura«. Več informacij na spletni strani CED Slovenija.
Aktualne prijave na mednarodne fellowshipe

Aktualne prijave na mednarodne fellowshipe

Javna agencija za knjigo, 28. oktober 2019 ― Organizacija Publishing Scotland bo v decembru odprla prijave na njihov mednarodni fellowship program, ki bo potekal v času edinburškega mednarodnega literarnega festivala med 23. in 30. avgustom 2020. Program je namenjen urednikom in vodjem založb, katerih program vključuje angleško prevodno literaturo in ki kupujejo leposlovje, humanistiko ali otroško literaturo.
Bili smo na Frankfurtskem knjižnem sejmu 2019

Bili smo na Frankfurtskem knjižnem sejmu 2019

Javna agencija za knjigo, 28. oktober 2019 ― V Frankfurtu smo se letos predstavili z devetimi dogodki in stojnico, na kateri smo predstavljali novosti številnih slovenskih založb. Kaj vse se je dogajalo in kdo je bil z nami, preverite v našem programu. Letos smo se odločili, da bomo o naših aktivnostih obveščali tudi preko podcasta z naslovom Skrivno življenje knjig in prva dva prispevka smo posneli ravno v času pred in med Frankfurtskim knjižnim sejmom, kjer se nam je pridružil tudi Drago Jančar. Lahko ju poslušate tukaj. Nekaj foto utrinkov si lahko ogledate v priponkah.
JAK sodeluje v novem projektu »Vsaka zgodba šteje«

JAK sodeluje v novem projektu »Vsaka zgodba šteje«

Javna agencija za knjigo, 28. oktober 2019 ― Javna agencija za knjigo je od 1. septembra dalje vključena v triletni mednarodni projekt Vsaka zgodba šteje (Every Story Matters – making books more inclusive), ki ga finančno podpira program Ustvarjalna Evropa. V triletnem projektu pod vodstvom Flamskega fonda za literaturo poleg JAK sodelujejo še štiri partnerske organizacije: Acesso Cultura, Associação Cultural (PT), Bluedar (DE), Mediart International (HR) in Stichting ROSE (NL).
JAK na Šanghajskem sejmu otroških in mladinskih knjig

JAK na Šanghajskem sejmu otroških in mladinskih knjig

Javna agencija za knjigo, 28. oktober 2019 ― Javna agencija za knjigo se bo novembra udeležila mednarodnega sejma otroških knjig v Šanghaju, China Shanghai International Children’s Book Fair (CCBF). To je edini knjižni sejem na katerem so predstavljene knjige, ki so namenjene zgolj otrokom med 0 - 16 letom starosti. Šestdnevni program, ki se bo odvijal med 11. in 16. novembrom 2019, je namenjen založnikom in urednikom, ki jih zanima kitajski trg otroških knjig.
Dogajalo se bo na Pisateljskem odru

Dogajalo se bo na Pisateljskem odru

Društvo slovenskih pisateljev, 28. oktober 2019 ― DOGAJALO SE BO NA PISATELJSKEM ODRU:   Lucija Stupica: Točke izginjanja, Literaturina literatura petek 29. 11. 2019 ob 21.00 PISATELJSKI ODER Društva slovenskih pisateljev na 35. SLOVENSKEM KNJIŽNEM SEJMU Velika sprejemna dvorana Cankarjevega doma Lucija Stupica bo z branjem predstavila svojo četrto pesniško zbirko Točke izginjanja, ki je pravkar izšla pri LUD Literatura v zbirki Prišleki. […]
še novic