Koronane glave

Koronane glave

Literatura v živo, 18. marec 2020 ― Očitno pač živimo v času, ko ima na Zahodu ogromno ljudi strašno slabo vest zaradi občutka trhle privilegiranosti: vsi živimo v rahli tesnobi, da si privoščimo preveč in da nam je preveč fino, da bi to lahko trajalo.
AirBeletrinin podkast: beremo z Markom Radmilovičem

AirBeletrinin podkast: beremo z Markom Radmilovičem

Airbeletrina, 18. marec 2020 ― Najbrž se ne da več spregledati, da iz zemlje že kar pospešeno lezejo prvi znanilci pomladi. Prav v tem času pa bi pa na plano počasi že lahko stopali tudi znanilci v človeški podobi - kolesarji. Toda tudi njih krizni ukrepi zdaj bolj zadržujejo v stanovanjih. Obstaja pa kolesar, ki ukrepom in tudi virusom brez težav kljubuje. To je kriminalni roman Kolesar Marka Radmiloviča.
Sneg

Sneg

LUD Literatura, 18. marec 2020 ― Pod taktirko otrok in mladih se (še) ne dogajajo spremembe, ker nimajo moči, možnosti, da bi se. Se pa v njihovem odnosu, dialektiki in dejanjih kažejo možnosti, da bi se.
Veličasten hommage nevidni materi »otrok s Kozare«

Veličasten hommage nevidni materi »otrok s Kozare«

Vrabec Anarhist, 17. marec 2020 ― Ne glede na tovrstne odzive je Dnevnik film, ki na tihoten, umirjen in počasen način še kako glasno govori o pozabljenem nasilju v našem prostoru, o brutalnosti medvojne vladavine NDH in njenih rasnih zakonih, ki so botrovali smrti ogromnemu številu ljudi. The post Veličasten hommage nevidni materi »otrok s Kozare« appeared first on Vrabec Anarhist.
Postati ali ne postati

Postati ali ne postati

Radio Študent, 17. marec 2020 ― »Ko sem bil otrok, sem govóril kakor otrok, mislil kakor otrok, sklepal kakor otrok. Ko pa sem postal mož, sem odlóžil to, kar je otroškega. Zdaj gledamo z ogledalom, v ugibanju, takrat pa iz obličja v obličje,« pravi Pavel v svojem Prvem pismu Korinčanom.
še novic