Večglasno tiktakanje spomina

Večglasno tiktakanje spomina

Radio Študent, 13. oktober 2021 ― Na augenmas nerodni, če ne kar nebulozni, so povzetki na hrbtiščih knjig in razdelki »O knjigi« na netu, ki matrajo velik del freš sodobnih knjižnih dobrin. Tudi tisti del, ki se v tej masi dejansko izkaže za čisto v redu lektiro, vredno nagrade, z navedbo katere se tako pogosto zaključujejo prav ti isti, voljo do lajfa srkajoči povzetki.

Festival mlade literature Urška 2021

Vrabec Anarhist, 13. oktober 2021 ― Festival mlade literature Urška, ki letos praznuje dvajseto obletnico delovanja, je osrednji slovenski literarni natečaj za mlade literarne ustvarjalke in ustvarjalce, ki so stari med 15 in 30 let. The post Festival mlade literature Urška 2021 first appeared on Vrabec Anarhist.

Azilni sistem ustvarja brezdomne in mrtve

Vrabec Anarhist, 12. oktober 2021 ― Medtem ko je v Italiji čakal, ali bo dobil mednarodno zaščito, je skušal pomiriti prepir med sostanovalcema in varnostnikom. Vodstvo azilnega doma je odločilo, da se je vedel nasilno in ga vrglo na cesto. Leto in pol je spal na ulici. The post Azilni sistem ustvarja brezdomne in mrtve first appeared on Vrabec Anarhist.
Mušice

Mušice

Literatura v živo, 12. oktober 2021 ― z grozdi grenadiram / spredaj papirnato restavracijo natakarja preprost plesni korak / nadalje pladnje plazovje svoj prenapolnjeni pisker klovna ki / nema ama veze o eni meni sicer imam navadno vedno rada / masakerske kalorije kozlarije koktejle ahja jasno ane
Rok Vilčnik: Šrapneli

Rok Vilčnik: Šrapneli

MMC Knjige, 11. oktober 2021 ― Na zadnji platnici pesniške zbirke Roka Vilčnika Šrapneli je pojasnilo o naslovu: šrapnel je delec, ki se razleti med sovražnikovimi vrstami. Eden od sklepov se torej lahko glasi: pesmi so takšni šrapneli. Kaj pa so sovražnikove vrste?
še novic