Molekularno raztapljanje

Vrabec Anarhist, 20. maj ― Telo se mi ponovno formira. Obda me rahla omotica. Obrnem pogled in vidim pospešeno izginjanje razpoke, ki v zadnjem hipu zapiranja spusti še nekaj dima skozenj. The post Molekularno raztapljanje first appeared on Vrabec Anarhist.

Biti ali more-biti, je vprašanje

Radio Študent, 19. maj ― »Bit je kaka.« Tako je trdil Artaud in z njim se strinja tudi profesor prava in avtor knjige Končajmo že s samim sabo, Laurent de Sutter. Izvirnik je v francoščini izšel leta 2021, malo manj kot leto nazaj pa je prek založbe Maska do nas prispel tudi slovenski prevod.

Objem, ki duši

Radio Študent, 17. maj ― Pred dobrim mesecem je pri založbi Urbanomic izšla drobna rožnata knjižica z naslovom Cute Accelerationism. Tako sam naslov kot očarljive očke, ki pričakujoče motrijo s platnice, nam razkrivajo, da bomo danes imele opravka z obilo ljubkosti. Avtorici Amy Ireland in Maya B.

Salman Rushdie: Nož

MMC Knjige, 17. maj ― "Tudi pome je prihajala smrt, vendar se mi ni zdela prav nič mogočna. Če kaj, se mi je zdela anahronistična," zapiše Salman Rushdie v svoji najnovejši knjigi Nož o trenutku, ko se mu je približeval atentator z nožem v roki.
še novic