Turško gledališče in njegova oblast

Turško gledališče in njegova oblast

Radio Študent, 13. avgust 2018 ― Po poročanju Zahodnih medijev si je turški predsednik Erdogan pred mesecem dni z dvema dekretoma podredil tradicionalno avtonomno institucijo Turška državnq gledališča. Turška gledališča po novem tako ne bodo več imela nadzora nad proračunom, programom in nepremičninami.

Izgubljeni grob Williama Blakea dobil nagrobnik

Misli, 13. avgust 2018 ― Ljubitelja angleškega pesnika in slikarja Williama Blakea sta se prelevila v detektiva in na londonskem pokopališču Bunhill Fields po letih raziskovanja našla umetnikov izgubljeni grob. V nedeljo, ob 191. obletnici pesnikove smrti, so slovesno odkrili njegov nov nagrobnik.
V Ljubljano se vrača Poletna Animateka

V Ljubljano se vrača Poletna Animateka

Misli, 13. avgust 2018 ― Ulice in trge Ljubljane bo do srede zasedla Poletna Animateka, ki bo brezplačno ponudila kakovostne animirane filme in ustvarjalne delavnice animacije. Današnji večer bo zaznamoval izbor najboljših sodobnih slovenskih animiranih filmov, torek animiranih filmov za najmlajše z vsega sveta, sredo pa Animateka po Animateki.
Preplet tekstilne tradicije in sodobne umetnosti

Preplet tekstilne tradicije in sodobne umetnosti

Mladina, 13. avgust 2018 ― Po mali pregledni razstavi Socialdress bo od 13. do 29. avgusta na domačiji Kokotovih v osrčju Kozjanskega parka na ogled še mini pregledna razstava sodobne vizualne umetnice Marije Mojce Pungerčar, na kateri bo predstavljen izbor del, za katere je značilno ukvarjanje s tekstilom in ročnimi deli.
V naravo v družbi škratov, živali in lokalnih zgodb

V naravo v družbi škratov, živali in lokalnih zgodb

Misli, 12. avgust 2018 ― Uroš Grilc in Nina Peče Grilc iz zavoda Škrateljc s sodelavci ustvarjata "izvirne, na zgodbah temelječe turistične produkte, namenjene kakovostnemu družinskemu turizmu". Njuno idejno izhodišče je, da povezujeta naravo s pripovedovanjem zgodb, v katere so vpleteni škratje in živali, lokalne legende ter naravne in kulturne znamenitosti.
Garrone snema novega Ostržka

Garrone snema novega Ostržka

Misli, 12. avgust 2018 ― Italijanski režiser Matteo Garrone, ki je zaslovel s filmom Gomora, ima ta konec tedna v Rimu avdicijo za novega Ostržka. Na avdicijo se je prijavilo približno 100 dečkov, starih med 7 in 12 let, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.
Pred pol stoletja so Led Zeppelin prvič zaigrali skupaj

Pred pol stoletja so Led Zeppelin prvič zaigrali skupaj

Misli, 12. avgust 2018 ― Na današnji dan mineva natanko 50 let, odkar so se na prvi skupni vaji zbrali glasbeniki, ki so ustanovili danes legendarno zasedbo Led Zeppelin, piše na strani skupine. V kletni sobi na londonski ulici Gerrard so tedaj takojšnjo kemijo začutili kitarist Jimmy Page, pevec Robert Plant, basist in klaviaturist John Paul Jones ter bobnar John Bonham.
še novic