V berlinski Slikarski galeriji razstava Rafaelovo življenje

Misli, 22. januar 2020 ― V berlinski Slikarski galeriji je na ogled razstava Rafaelovo življenje. Na ogled je 12 jedkanic v Göttingenu rojenega in v Rimu delujočega umetnika Johannesa Riepenhausena (1787-1860). Na njih je upodobljeno življenje italijanskega umetnika Rafaela, ki ga je že slikar, arhitekt, pisatelj in zgodovinar Giorgio Vasari označil kot "božanskega".
Generacija 1985

Generacija 1985

Mladina, 22. januar 2020 ― V Kinodvorovi galeriji je do 29. februarja na ogled prva samostojna razstava filmskega snemalca, direktorja fotografije in fotografa Darka Heriča z naslovom Filmska generacija, ki predstavlja fotografske portrete filmskih ustvarjalcev generacije 1985.
Na 50. Tednu slovenske drame 12 predstav

Na 50. Tednu slovenske drame 12 predstav

Misli, 21. januar 2020 ― Na jubilejnem, 50. Tednu slovenske drame, ki se bo v Prešernovem gledališču Kranj začel 27. marca, bo sodelovalo sedem predstav v tekmovalnem in pet predstav v spremljevalnem programu. Med nastopajočimi v rednem programu bodo tudi gledališčniki iz Hrvaške in Rusije, saj je jubilejna izvedba festivala prinesla nekaj novosti.
Mariborski Balet z Giselle v gosteh v Modeni

Mariborski Balet z Giselle v gosteh v Modeni

Misli, 21. januar 2020 ― Balet Slovenskega narodnega gledališča (SNG) Maribor je na gostovanju v Italiji, kjer bo z baletom Giselle v koreografiji Rafaela Avnikjana danes nastopil v gledališču Teatro Comunale v Modeni. Na poti v sosednji državi je tudi Simfonični orkester SNG Maribor, ki bo nastopil v Cesani in Ravenni.
Najstarejša znana upodobitev Benetk datira v 14. stoletje

Najstarejša znana upodobitev Benetk datira v 14. stoletje

Misli, 21. januar 2020 ― Raziskovalka z Univerze Saint Andrews na Škotskem Sandra Toffolo je odkrila doslej najstarejšo znano upodobitev Benetk, ki datira v 14. stoletje. Na risbo je naletela v rokopisu, ki pripoveduje o potovanju italijanskega romarja Niccoloja da Poggibonsija v Jeruzalem v letih 1346-1350, ko ga je pot vodila skozi živahno pristaniško mesto.

Zveza Glasbene mladine Slovenije bo 50-letnico proslavila z akademijo

Misli, 21. januar 2020 ― Zveza Glasbene mladine Slovenije bo z nocojšnjo slovesno akademijo na Konservatoriju za glasbo in balet Ljubljana proslavila 50-letnico delovanja. Predsednik republike Borut Pahor ji bo ob tej priložnosti vročil državno odlikovanje red za zasluge za izjemen prispevek k razvoju in širjenju glasbene kulture in ustvarjalnosti med mladimi.
še novic