Na novem portalu tudi Filmoteka

Dnevnik, 14. oktober 2021 ― RTV Slovenija je včeraj predstavila novi portal multimedijskih vsebin, poimenovan RTV 365, kjer so na enem mestu zbrane vse RTV-vsebine: igrani filmi, serije, dokumentarci, različne radijske ter televizijske oddaje, podcasti, risanke… Kot...

DSS v sezono z novostjo - Ciklom 1808

Misli, 14. oktober 2021 ― Koncertna sezona 2021/2022 Društva slovenskih skladateljev (DSS) bo ponudila več kot 50 novih solističnih, komornih in orkestralnih skladb. Program je, kot je na današnji predstavitvi dejal predsednik društva Nenad Firšt, "tako ambiciozen, kot smo ga navajeni".
Slovenski filmi odslej na voljo na novi platformi videa na zahtevo

Slovenski filmi odslej na voljo na novi platformi videa na zahtevo

Misli, 14. oktober 2021 ― ZKP RTV Slovenija je s Slovenskim filmskim centrom in z neodvisnimi producenti vzpostavila slovensko in angleško različico Filmoteke. Z novo platformo videa na zahtevo želijo gledalcem omogočiti izbor domačih filmskih naslovov. Trenutno je dostopnih 50 naslovov: največje slovenske klasike, sodobni in na mednarodnih festivalih nagrajeni filmi.
Janja Vidmar: Niti koraka več

Janja Vidmar: Niti koraka več

MMC Knjige, 14. oktober 2021 ― Janja Vidmar, avtorica več kot 40 del otroške in mladinske literature ter prejemnica praktično vseh nagrad za mladinsko književnost, je z romanom Niti koraka več dokazala, da ji niti potopisno obarvana literatura za odrasle ni tuja.
Festival Kinotrip s filmi po izboru mladih

Festival Kinotrip s filmi po izboru mladih

Misli, 14. oktober 2021 ― V Kinodvoru se drevi začenja 6. mednarodni filmski festival Kinotrip - mladi za mlade. Ponudil bo šest raznolikih celovečernih filmov s spremljevalnim dogajanjem, vse po izboru mladih članov letošnjega Kinotripovega filmskega kluba. Odprl ga bo film Življenje brez Sare Amat v režiji Laure Jou. Festival se bo zaključil v soboto.
še novic