Izguba arheološkega razstavišča: Mesto izgublja v svoji temeljni identiteti

Izguba arheološkega razstavišča: Mesto izgublja v svoji temeljni identiteti

Štajerski tednik, 29. avgust ― Pokrajinski muzej Ptuj-Ormož (PMPO) je Salon umetnosti v upravljanje prevzel leta 2006, po zaprtju zasebne galerije Tenzor. Bil je ena od lokacij muzeja, kjer je bila zaradi pomanjkanja prostora predstavljena arheologija. V Salonu umetnosti so na zadnji razstavi Poetovionski panteon, duhovni svet antičnega Ptuja, predstavljali religijo skozi predmete, najdene na območju Ptuja. Občasno pa so predstavljali tudi dodatne vsebine.
Osmi potnik: Romul

Osmi potnik: Romul

MMC Gledamo, 29. avgust ― Po kompleksni mitologiji predzgodb Prometej in Zaveza se franšiza Osmi potnik vrača k svoji učinkoviti formuli: linearna zgodba in preprosta premisa. Peščica paničnih ljudi na begu pred bogomolkastimi nakazami, ki v njih vidijo inkubatorje na dveh nogah.

Tanja Mastnak: Sibirija

MMC Knjige, 28. avgust ― V romanu Sibirija Tanje Mastnak, doktorice umetnostne zgodovine, historične antropologije vizualnega, kustosinje, predavateljice in likovne kritičarke, ki na Gimnaziji Bežigrad poučuje likovno umetnost, spremljamo malce nenavadno odpravo.
Na Celjskem gradu razglasili 28. Veronikinega nagrajenca: komisijo pretresel pesniški svet Denisa Škofiča

Na Celjskem gradu razglasili 28. Veronikinega nagrajenca: komisijo pretresel pesniški svet Denisa Škofiča

Celje.info, 28. avgust ― Sinoči je Celjski grad gostil Veronikin večer poezije in glasbe, kar je bilo obenem  sklepno dejanje pesniškega natečaja Veronikina nagrada.  Veronikin lavreat je postal Denis Škofič s pesniško zbirko Tuskulum, ... Beri dalje The post Na Celjskem gradu razglasili 28. Veronikinega nagrajenca: komisijo pretresel pesniški svet Denisa Škofiča appeared first on Celje.info.

V Benetkah začetek 81. filmskega festivala

Misli, 28. avgust ― V Benetkah se danes začenja 81. mednarodni filmski festival. Uvedla ga bo premiera nadaljevanja filma Beetlejuice režiserja Tima Burtona, kjer je v glavni vlogi znova zaigral Michael Keaton. Film z naslovom Beetlejuice Beetlejuice bodo prikazali izven tekmovalnega programa. V glavnem tekmovalnem programu se bo za zlatega leva potegovalo 21 filmov.
še novic